"Již brzy bude napuštěn nymburský městský bazén"

23. 01. 2019 | Výbor
1. schůze rady města přijala usnesení č. 18 . 4 na následné projednání a obnovení provozu bazénu se stavebním úřadem!!

Jak šel čas

Přestavba nymburského bazénu se blíží

22.8.2017

 

Nymburk /VIZUALIZACE/ – O kousek blíž se posunuly práce na přípravě přestavby nymburského bazénu za sto milionů korun. Architekti odeslali projektovou dokumentaci k vyjádření dotčeným orgánům, aby město získalo územní rozhodnutí.

Kliknutím zvětšíte

Vizualizace nymburského bazénu. | Foto: Repro: Město Nymburk

Parkoviště pro budoucí návštěvníky bazénu chce město umístit na plochu před budovou policie. „Město bude v nejbližší době vypisovat výběrové řízení na zpracování dokumentace,“ uvedl mluvčí města Petr Černohous.

Návštěvníci by mohli do nového bazénu vkročit poprvé v roce 2020. Letos chce radnice dokončit veškeré potřebné dokumentace, aby se mohlo příští rok začít s rekonstrukcí.

Nový objekt bude mít několik částí. Vstup zůstane na stejném místě jako je nyní. Novinkou bude například to, že hala bude doplněna o centrální pokladnu s turnikety, toalety a drobné občerstvení s vlastním zázemím.
Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/architekti-predali-dokumentaci-k-bazenu-20170822.html

 

 

 

Bazén se musí zavřít, hrozil pád podhledů

17.5.2018

Nymburk – Kontrola krajských hygieniků a následně stavebního úřadu upozornily na závažné závady.

knutím zvětšíte

 

 

Statik vyzval radnici k zavření plaveckého bazénu. Do toho současného se tak už veřejnost zřejmě nikdy nepodívá. | Foto: Deník / Miroslav Jilemnický

Od soboty je pro veřejnost, ale také pro plavecké školy a sportovní oddíly, uzavřen plavecký bazén naproti policejnímu ředitelství. Rozhodla o tom kontrola středočeských hygieniků, následovaná kontrolou ze stavebního úřadu a prověřením statiků. Ti zjistili vážné závady zejména na podhledech, které jsou na některých místech u stropu pronesené, a teoreticky by mohlo dojít k jejich pádu. Je jasné, co by to mohlo znamenat, kdyby k takové události došlo v době, kdy bude v bazénu například plavecká škola.

Stavební úřad proto vydal výzvu k ukončení provozu bazénu a zjednání nápravy do konce srpna. „Myslíme si, že při částečných úpravách mohl bazén sloužit do alespoň do konce školního roku. Jestliže se však město nemá chovat jako bývalý Azos, nezbývá nic jiného, než uposlechnout výzvy k ukončení provozu bazénu,“ řekl starosta Pavel Fojtík. Bazén tak bude uzavřen od soboty 19. května.
Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/bazen-se-musi-zavrit-hrozil-pad-podhledu-20180518.html

 

 

Stavba bazénu začne, město si vezme úvěr

3.7.2018

Nymburk – Projekt přestavby stávajícího bazénu na moderní bude i přes námitky některých opozičních zastupitelů pokračovat.

Kliknutím zvětšíte

Vizualizace nymburského bazénu. | Foto: Repro: Město Nymburk

Radnice vypíše veřejnou zakázku na výstavbu městského bazénu, jehož součástí by měly být i atraktivní vodní prvky a prostory pro welness. To je zřejmě nejdůležitější informace z posledního jednání nymburských zastupitelů.

Dobrá zpráva je to jednoznačně pro dva plavecké oddíly, povinnou plaveckou školu pro děti ze základních škol, ale i pro rekreační plavce, kterým důstojná krytá vodní plocha v Nymburce už řadu let chybí.

Přitom před začátkem jednání nebylo jisté, zda projekt rekonstrukce bazénu bude pokračovat. Opozice tvrdě kritizovala změny v projektu a především jeho prodražení. Zatímco se v roce 2016, kdy začaly přípravy a byl schválen projekt, hovořilo o částce přibližně kolem 120 milionů korun, nyní má vedení města v ruce studii, jejíž provedení by stálo zhruba 200 milionů korun. Podle starosty Pavla Fojtíka je nárůst ceny způsoben především zdražením stavebních prací. „Pokud by město s dalšími kroky otálelo, za několik let by se výstavba bazénu ještě dále prodražila,“ konstatoval na setkání s místními v kině.
V současné době má město hotovou projektovou dokumentaci. V září by mohla začít soutěž na dodavatele stavby. Vzhledem k velké částce zakázky jsou termíny soutěže delší, nicméně v zimě by mohl být znám zhotovitel stavby a na jaře by se mohlo začít s demoličními pracemi. „Stavební práce by mohly trvat rok a půl, možná dva roky,“ doplnil starosta. Při laickém propočtu je tedy reálné, že do nového areálu by první plavci mohli vstoupit na rozmezí let 2020 a 2021.

Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/stavba-bazenu-zacne-mesto-si-vezme-uver-20180703.html

 

 

 

Galerie


zápis z Rady města


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace