Letošní zimní sezona je výjimečná – ideální sněhové podmínky pro lyžování ale velká omezení kvůli covidu.

12. 02. 2021 | Rekreační sport
Jen opravdový zarputilec si nenechá ujít jedinečnou příležitost absolvovat tradiční dálkový SKI maraton MARCIALONGA, jeden ze serie Visma Ski Clasic a Worldloppet. Volejbalistka Dana Sutterová zvládla potřebnou byrokracii požadovanou organizátory i jednotlivými zeměmi (Rakousko + Itálie) i regiony Tyrolsko a Trento včetně antigenních testů.

31.1.2021 se limitovaný počet lyžařů  vydal na 70 km dlouhou trat z Moeny přes Canazei (1500 m n.m..v.) s cílem v  Cavalese.

V čerstvě napadaném mokrém sněhu se závodníci vydali  překonat asi 900 výškových metrů. Ani elita neměla ideální stopu a co teprve hobíci. …“ Byl to nečekaně těžký závod. Prakticky 50 km se závodilo na neupravených tratích. Proměnlivé počasí si vyžádalo 2 x  změnit mázu, což se vyplatilo v nejtěžší Části – cílovém stoupání 2,8 km tzv. CASCADA. Diváků bylo méně ale o to více se zvonci a bubny fandili…“ podělila se o své dojmy naše reprezentantka.

Organizátorům náleží velký dík, jak se vypořádali s hygienou v této divné době.

Pozn. V Beřichově bude tento víkend startovat pouze elita L ostatní tzv. virtuálně

V hodnocené skončila naše dálková běžkyně ve slavném italském závodu na 11. Místě v kategorii ( stejně jako reprezentantka Kateřina Smutná mezi elitou) ze 32 závodnic. Celkově se zúčastnilo asi 200 žen, z nichž Dana dojela jako 100. O náročnosti vypovídá i fakt, že asi 10 5 lidí závod nedokončilo …

 

Skol a na viděnou  



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace