Střelci rozjíždějí závody

18. 05. 2020 | Policejní sport
Již tento víkend se rozjely střelecké závody v dynamické střelbě za naší účasti

Co je IPSC

IPSC je dynamický, náročný a jedním z nejrychleji rostoucí střelecký sport na světě. Střelecké situace využívají mnoho aspektů, které se nenacházejí v tradičních střeleckých disciplínách, jako je pohyb během střelby, pohyblivé cíle, vícenásobné cíle a variabilita řešení střeleckých situací. Tato sportovní disciplína se aktuálně provozuje ve více než 100 zemích, má své mistrovství světa a kontinentů. Pravidla IPSC vznikla v USA, kolem roku 1963.


Čím je IPSC výjimečné

Jedinečnost, oproti jiným sportovním disciplínám spočívá v rozmanitosti střeleckých možností, které má střelec k dispozici. Díky tomu, že střelecké situace nejsou nikdy stejné, umožňuje závodníkovi zlepšovat a rozvíjet jeho dovednosti. To vše za zachování maximální míry bezpečnosti při pohybu závodníka a samotné střelbě.


IPSC v České republice

Střelbu dle pravidel IPSC v České republice prezentuje Asociace sportovní dynamické střelby České republiky, z.s., která je spolkem, vzniklým dne 8. 6. 1992. ASDS ČR je řádným členem mezinárodně uznávané sportovní organizace International Practical Shooting Confederation a řídí se jejími základními dokumenty, pravidly a řády. Sdružuje občany, kteří mají společný zájem provozovat, podporovat a propagovat svou činností smysl sportovní střelby dle pravidel IPSC jako sportovní disciplíny, a vede k bezpečnému zacházení se střelnými zbraněmi.

 

 

Galerie


STAGE_Severocesky_pohar_IPSC.pdf

OVERALL_Severocesky_pohar_IPSC.pdf


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace