Krajská základní soutěž žactva 4. kolo – střed Kutná Hora, 21.10.2023

24. 10. 2023 |
Další kolo krajské základní soutěže žactva bylo pod organizační taktovkou našeho klubu. Azyl v podobě pronajatého bazénu jsme našli v Kutné Hoře a rozhodcovský sbor byl z většiny zajištěn členy klubu SKP Nymburk.

Silné zastoupení jsme měli i mezi závodníky, kdy celkem bylo 15 plavců.

Již standardní oporou týmu je Felix Zabák (i když letos jako žák již naposledy). Tomu se náramně dařilo ve všech startech, tedy v každém startu překonal osobní rekord a vyplaval si cenný kov (3-1-2). Vyzdvihnout stojí za to zejména výkon na 400PZ, kde se zlepšil o 10 vteřin, další výrazné rekordy předvedl např. na 100PZ a nestandardně na 50M.

 

Druhým nejúspěšnějším sběratelem se stal Dominik Šulc, ten vyplaval 5 medailí (2-2-1). Osobní rekordy předvedl ve čtyřech disciplínách, jen do té poslední už nezbyly síly. Svou medailovou sbírku rozšířila i Viktorie Marešová (1-2-2). Dokázala se zlepšit ve třech startech. Za pochvalu stojí prvně absolvovaná 400PZ a v ní také poprvé uplavaný 100M. Tři bronzy na sprintových tratích (50Z, 50P i 50K) a jedno zlato si odvezl Dominik Matouš. Osobák v závodě vyplaval však jen jeden na 50P, přidal ale zlepšení na mezičasech ve dvoustovkách (prsové i kraulové) , které plaval úplně poprvé. Dařilo se také Karle Podnecké, které vyplavala zlato na 200 P a dva bronzy. A i když startovala v šesti disciplínách, tak si odvezla 7 osobních rekordů. vyzdvihnout můžu zlepšení na 200K, 100K, 200P a 50Z. Škoda dohmatu jednou rukou na 50P, kde by z toho byl jistě další kov i osobák. Další kdo vybojoval nejvyšší příčku byla Monika Pařezová, i ona si veze skvělé zlepšení na dvoustovkách (kraul a prsa) a v mnoha dalších disciplínách. Monika vyplavala ještě bronz právě z trati 200P. Vítek Příhonský si odvezl stříbro a bronz zrovna na jediných tratích, kde se mu nepodařilo zlepšit osobní rekord, i tak si jich ale vyplaval celkem pět. Vítek byl bohužel diskvalifikován na 50K za předčasný start. Stejnou medailovou sbírku si vyplavala Viola Daňková, ta bodovala na prsařských tratích a excelentně se jí dařilo i na 200K, kde si vyplavala osobní rekord na každém mezičase i v cíli. Klaudie Bížová a Maxmilián Kokstein na sprintech (prsa a kraul) vyplavali bronz. Klaude skončila těsně pod stupni vítězů pak na 50Z a 200K. V obou těchto závodech a na 200P předvedla skvělé osobní rekordy. Maxmilián výrazný osobák předvedl na 100PZ a zlepšit se dokázal také na 200K.

Smolařkou co do diskvalifikací se stala Marie Kubišová, které se bohužel nedařilo vylepšil některý ze svých osobních rekordů. Diskvalifikace se nevyhnula ani Petrovi Ledvinovi, který předčasně odstartoval na 50K. Petr na znakových tratích i smolně skončil těsně pod stupni vítězů. Nicméně se mu podařilo vylepšit si osobní rekordy na mezičasech při trati 200K a 100Z.

Další "brambora" skončila u Natálky Hamplové a Nikolase Horšinky. Natálce se podařilo vylepšit si osobní rekordy z padesátek a poprvé absolvovala také závod na sto metrů konkrétně 100Z. Nikolasovi na bednu nestačil ani skvělý osobák na 50P a výrazné se zlepšil na 50Z. Osobní rekordy ve všech startech si vyplaval Sebastian Horšinka, ten se nejprve zlepšil v závodě na 50Z, a pak daný čas překonal ještě odpoledne na mezičase při závodě na 100Z. 

Gratulujeme k zaplavaným výkonům a osobním rekordům. Nyní budeme držet palce, aby časy stačily pro nominaci na krajský přebor, tak aby naši plavci mohli lámat další rekordy.

Fotogalerie 📸 

 Výsledky SKPNy

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace