Zimní mistrovství ČR žactva 10.-11.12.2022

13. 12. 2022 |
Adriana Landová si veze z Trutnova kompletní sbírku cenných kovů v kraulových disciplínách. Titul mistryně ČR získala v "královské" disciplíně 100Vz. Vrchol zimní sezóny, jen tak se dá mluvit o letošních mistrovských závodech žactva.

Ročník 2009 vyrazil směr Trutnov. Naši plavci na nic nečekali a hned po prvních startech zavládla v našem táboře radost. Adriana Landová hned ve svém prvním závodě (200VZ) s osobákem vybojovala bronzovou medaili a Felix Zabák skvělým osobákem 10. místo v přetěžké disciplíně 200 M. V dobrých výkonech jsme pokračovali i během sobotního odpoledne. Adriana rozšířila svoji medailovou sbírku o stříbro z nejkratší kraulové disciplíny (50Vz). Felix si vylepšil osobní rekord na 200 Pz a jako poslední disciplínu plaval nejdelší kraulovou disciplínu (1500VZ). Z bazénu vylovil výborný osobák, 12. místo a také třetí výkonnostní třídu v bodovém hodnocení. Poslední půlden mistrovství už se Felixovi bohužel tolik nevyvedl. Velkou radost nám ale udělala Adriana zlatou medailí na 100 VZ, prestože to nebylo v osobním rekordu na všechny ostatní závodnice to v neděli stačilo a Adriana tak získala titul MISTRYNĚ ČESKÉ REPUBLIKY.

Oskar Zabák, náš jediný reprezentant ročníku 2008, měl cestu na závody o něco kratší, vyrazil totiž do Mladé Boleslavi. Místní rádi o svém bazénu říkají, že má rychlou vodu a Oskarovy výkony jim dávají za pravdu. Ve čtyřech ze šesti startů překonal své osobní rekordy, ve zbylých dvou chyběli jen desetinky. Fascinující jsou také nové osobní rekordy na 50 a 100 motýl, které si vylepšil na mezičasech v polohových závodech. Pro neděli jsme měli si dali za cíl umístění do top 10 v celé České republice. Oskar si nejlepší výkon resp. umístění a splnění stanoveného cíle schoval až na poslední závod (400 Pz). Polohová čtyřstovka je jednou z nejtěžších disciplín a Oskar právě v ní zaznamenal od začátku sezóny výrazné zlepšení. Celkově z času, který plaval na základní soutěži, smazal 15 vteřin a v Boleslavi z toho bylo skvělé sedmé místo.

Na závěr je třeba poděkovat plavcům za jejich výkony a reprezentaci klubu SKP Nymburk. Doufám, že jim jejich výkony budou inspirací a motivací do další tvrdé práce v nadcházející letní sezóně. Děkujeme taky Martinovi a Kačce za klubovou podporu v MB a Filipovi za přípravu závodníků.

 Výsledky SKPNy (08)

 Výsledky komplet (08)

Fotogalerie 📸 

 Výsledky SKPNy (09)

 Výsledky komplet (09)

Fotogalerie 📸 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace