Zimní mistrovství ČR 2022 dorost a dospělí, Plzeň

04. 12. 2022 |
Plzeňský bazén hostil letošní Zimní mistrovství ČR na krátkém bazénu pro dorost a dospělé (open kategorie). Náš oddíl vyrazili reprezentovat tři plavci - Martin Čech, Míša Frebortová a Adriana Landová.

Skvěle načasovat formu se povedlo Martinovi. Předvedl výrazná zlepšení v každém svém startu a nejlepší výkon si schoval do posledního závodu na 400 PZ, kde startoval v poslední, tedy finálové rozplavbě. Deváté místo mezi juniory a druhá výkonnostní třída jsou Martinovi odměnou za dobře odvedenou práci v celé, asice krátké, podzimní sezóně. Těsně na hranici elitní desítky skončil v dalších náročných disciplínách, konkrétně na 200 znak vybojoval 11. místo a na 200 motýlek pak 12. místo. Díky skvělým výkonům během celé sezóny se Martin také dokvalifikoval z pozice náhradníka, velmi netradičně, na sprint 50 znak. Celkem tedy měl možnost startovat v pěti závodech, což je v nadupané kategorii mužů resp. juniorů skvělým počinem.

Míša se kvalifikovala na znakové sprinty (50 a 100). Na trati 100 Z pak pro náš klub vybojovala semifinále a v něm 8. místo, když se jí podařilo dopolední čas stáhnout o pět desetinek.

Adriana, ještě žákyně ročník narození 2009, nebyla jen nejmladší plavkyní našeho klubu, ale i na celém mistrovství. Adriana se kvalifikovala na kraulové sprinty (50 a 100), které jsou velmi nabité konkurencí. V obou startech se přiblížila svým osobním rekordům, ale hlavně si odvezla cenné zkušenosti. Hlavní vrchol sezóny Adrianu teprve čeká za týden na mistrovství v Trutnově.

Po delší době jsme se na open mistrovství mohli předvést také ve štafetových závodech. Konkrétně štafetu 4x50 PZ mix jsme složili díky účasti trenéra Filipa Brzáka, který se zhostil prsového úseku. V napínavém finiši jsme porazili štafetu Říčan, těsně stlačili čas pod dvě minuty a nakonec to stačilo na celkové 20. místo.

Děkujeme plavcům za reprezentaci SKP Nymburk a gratulujeme k zaplavaným výsledkům.

 

 

Fotogalerie 📷 

 Výsledky SKPNy



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace