Letní mistrovství ČR staršího žactva 2022 - České Budějovice

20. 06. 2022 |
Po téměř třech letech (také způsobeno nevyžádanou plaveckou pauzou) jsme vybojovali medaile na Mistrovství ČR žactva! 🥈🥉Taky jsme si ale z ČB odvezli hromadu skvělých výkonů a zážitků. Gratulujeme všem reprezentantům a jejich trenérům!

Víkend 18.-19.6. patřil vrcholu letní sezóny staršího žactva, konkrétně se v Českých Budějovicích konalo Mistrovství České republiky pro žáky ročník 2008 a žáky a žačky ročník 2009.

Fantasticky se předvedla Adriana Landová, která hned svůj první start přeměnila ve stříbrný úspěch a o setinu se přiblížila svému výkonu z krátkého bazénu na 50 volným způsobem. Druhý den pro Adrianu také začal medailovým úspěchem, kdy o jedinou setinu vteřiny dokázala vybojovat bronz na dvojnásobné trati. Navíc i v doplňkových disciplínách předvedla dobré výkony a vylepšení osobních rekordů.

Do elitní desítky se dvakrát zvládl dostat Felix, který stabilně v bazénu předvádí skvělé a bojovné výkony, na tratích 200M a 1500K obsadil 9.místo.

Nejlepším umístěním Oskara bylo 12.místo na trati 400 polohově a 14.místo na 200Z, kde se dokonce na vteřinu přiblížil svému maximu z krátkého bazénu.

Všichni naši reprezentanti přeměnili každý svůj start v nový osobní rekord a ze všech sil bojovali, o co nejlepší umístění. Již jen projít sítem a kvalifikovat se na mistrovství republiky je nesmírně náročné a umístění do 15 místa v celé České republice (což dokázali všichni naši plavci) značí skvělou tréninkovou morálku a píli. A protože vždy je co zlepšovat, spolu jsme probrali několik drobností na kterých je možno se v tréninku zaměřit, a věřím že jejich zapracování do jednotlivých stylů umožní našim závodníkům i dále se udržet v žebříčku nejlepších a případně po něm stoupat výše.

Velká gratulace Adrianě, Felixovi i Oskarovi a hlavně jejich trenérům Petrovi a Zuzce. Bez nichž by vstup mezi špičku žákovských kategorií nebyl možný!

 

Výsledky najdete zde : Výsledky (na našem webu se objeví koncem týdne)



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace