Memoriál Zdeňka Vaněčka 5.-6.3.2022

11. 03. 2022 |
Vlakem, jsme se v pátek 4.3. vypravili do Ústí nad Labem, kde se v plaveckého areálu Klíše konal 53. Memoriál Zdeňka Vaněčka . Výpravu složenou z juniorů a dvou žáků, kteří jsou v širším výběru pro letošní ODM, doplnili i starší zkušení plavci. Celkem tedy náš oddíl reprezentovalo 15 závodníků. Pro některé to dokonce byly první závody na dlouhém bazénu.

Jedinou účast ve finále zapsala Adriana Landová na 50 VZ. Za svým časem z rozplavby bohužel zaostala o jedinou setinu vteřiny a jedna ze soupeřek jí dokázala přeskočit, přesto je 6. místo v kategorii s o rok staršími děvčaty skvělý úspěch. Navíc se těsně neprobojovala do finále na 50 Z. Své úspěchy doplnila o skvělý výkon na 200 VZ, kde překonala svůj absolutní osobní rekord a přidala dobrý čas na 100 VZ.

O medailové úspěchy se zasloužila 3 nejstarší děvčata, všechna vybojovala třetí místo. Anežka Nováková na 100 M, Míša Frebortová na 200 K a Kristýna Táborská na 200 M. Valča Bížová zaznamenala dva absolutní osobní rekordy, stejně tak i Gabča Krejčíková, která výkon vyšperkovala vytvořením nových OR na dlouhém bazénu na všech svých tratích. Kačka Colová poprvé závodila na dlouhém bazénu a nejlépe skončila devátá na 50 Z, do finále zbýval kousek, škoda. Zuzka Frebortová bohužel bez osobních rekordů, ale vzhledem k tomu, že po posledním závodu nám ji hlavní rozhodčí přinesla prakticky v náručí, nelze to přičítat nedostatku snahy.

 

Z chlapců zaznamenal nejlepší umístění Martin Čech smolně se třemi čtvrtými místy, ke kterým přidal jeden absolutní osobní rekord a vylepšení všech časů z dlouhého bazénu. Felix Zabák přispěl pátým místem na 200 M, k tomu si vytvořil 4 absolutní osobní rekordy. Vilém Brynych také překonal 4 absolutní osobní rekordy. Bedřich Brynych se Štěpánem Víchem si oba zapsali po jednom absolutním osobním rekordu a přidali zlepšení ve všech svých disciplínách na padesátce. I Matouš Hájek si zlepšil všechny časy z dlouhého bazénu. Filip Brzák obsadil 7. místo na 200 P a přidal mnoho OR.

To jsou výkony. Je vidět, že plavecká sezóna se pěkně rozjíždí a naši závodníci si dokáží na dlouhém bazénu vylepšil i maxima z krátkého, ten se obecně považuje za rychlejší. Nesmíme však zaspat na vavřínech, ještě je na čem pracovat třeba obrátky, závodní nadšení a týmová kolektivita. 

Děkujeme za předvedené výsledky a reprezentaci klubu!



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace