Zimní mistrovství ČR žactva

14. 12. 2021 |
O víkendu se konaly zimní mistrovské soutěže mladšího a staršího žactva tj. ročníků 07, 08 a 09. Dohromady se nám nominovalo 7 závodníků, což lze považovat za velký úspěch.

Martin, Štěpán a Gabča reprezentovali na MČR 14-letých v Prostějově. Do každé disciplíny bylo přijato jen 24 závodníku a naši plavci v každém startu bojovali na 100%, což jim přineslo celkem 6 osobních rekordů. Medaile jsme sice nepřivezli, ale rozhodně jsme nezklamali. Nejblíže měl k pódiovému umístění Martin Čech, který na 200z obsadil nepopulární 4. místo, k tomu přidal ve čtyřech disciplínách umístění do sedmého místa. Někde chyběl k medaili jen kousek. Další posun k republikové špičce předvedl Štěpán Vích, který ukázal velké zlepšení na 200M a obsadil skvělé 11. místo. Gabča Krejčíková oba starty proměnila v osobní rekordy. Během závodu převzal Martin diplom za 6. místo v celostátní soutěži v plavecké všestrannosti DROP cup. Poslední žákovské mistrovství lze hodnotit jedině kladně a v příštím roce se tyto plavci předvedou již v dorosteneckých kategoriích.

Na mistrovství 13-letých do Mladé Boleslavi odjeli závodit Kačka a Oskar. Oba předvedli po jednom osobním rekordu a v ostatních závodech se jim výrazně přiblížily. Oskar Zabák si vylepšil čas na 200Z, a také z toho nakonec bylo skvělé 14. místo. Kačka Colová potom na 400 PZ, kam se nominovala jako náhradnice, nakonec po souboji vyhrála svou rozplavbu a vytvořila si vynikající OR. 

V Litoměřicích se konaly závody 12-letých, pro které to bylo první celorepublikové srovnání. Náš oddíl reprezentovali Felix a Adriana. A podávali naprosto fantastické výkony o nichž lze hovořit jen v superlativech. Výrazné osobní rekordy a chuť bojovat o cenné kovy byla na bazénu vidět po celý víkend. Hned během prvního půldne se probojovali do elitní desítky resp. Felix Zabák obsadil 5. místo na 200M a 7. místo na 400Vz, Adriana Landová k tomu přidala 8. místo na 100PZ. Druhý půlden nám hned v první disciplíně Adri předvedla skvělé vylepšení OR na 50 VZ a vítězství v předposlední rozplavbě, pak jsme čekali na doplavání poslední nejrychlejší rozplavby. Nakonec z toho bylo mírné zklamání a celkově 4. místo, to však Adrianku nerozhodilo a ještě přidala 8. místo na 100Z. Stejně jak jsme druhý závodní půlden začali, tak nám i skončit. Ve strhujícím závodě na 1500 VZ Felix stahoval několika vteřinové manko na soupeře, který plaval v rozplavbě před ním, bojoval jako lev a i on nakonec skončil těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Obě medaile však byly velmi blízko. Navíc oba dva svými výkony vytvořili nové oddílové rekordy! V neděli to už i přes další parádní výkony do první desítky nestačilo, nicméně výsledným časům se nedá nic vytknout. Celkově nelze hodnotit jinak než znamenitě a gratulujeme k výsledkům. 

Všem Vám moc děkujeme za skvělou reprezentaci! 

 Výsledky SKPNy 2007

 Výsledky komplet 2007

 Výsledky SKPNy 2008

 Výsledky komplet 2008

 Výsledky SKPNy 2009

 Výsledky komplet 2009



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace