Přestavba nymburského bazénu se blíží

22. 08. 2017 |
Nymburk /VIZUALIZACE/ – O kousek blíž se posunuly práce na přípravě přestavby nymburského bazénu za sto milionů korun.
Architekti odeslali projektovou dokumentaci k vyjádření dotčeným orgánům, aby město získalo územní rozhodnutí.
 
 
 
 
 
 
 
 
Parkoviště pro budoucí návštěvníky bazénu chce město umístit na plochu před budovou policie. „Město bude v nejbližší době vypisovat výběrové řízení na zpracování dokumentace,“ uvedl mluvčí města Petr Černohous.
 
Návštěvníci by mohli do nového bazénu vkročit poprvé v roce 2020. Letos chce radnice dokončit veškeré potřebné dokumentace, aby se mohlo příští rok začít s rekonstrukcí.
Nový objekt bude mít několik částí. Vstup zůstane na stejném místě jako je nyní. Novinkou bude například to, že hala bude doplněna o centrální pokladnu s turnikety, toalety a drobné občerstvení s vlastním zázemím.
Největší plochu nového bloku zaberou převlékací kabiny a společná skříňková šatna, ze které se pak návštěvníci rozdělí do dámských a pánských sprch s toaletami a dále budou pokračovat k bazénům. Tato část bude navíc doplněna o dvě osušovny a místnost pro maminky s nejmenšími dětmi, kterou budou moci využívat například při kojení a přebalování, ke kterému potřebují klid.
Ve druhém patře má být umístěn wellness provoz, přístupný také z bazénové haly.
Hlediště pro diváky úplně zmizí. Ochoz kolem plaveckého bazénu bude rozšířen až k obvodové zdi. Pod novou tribunu bude umístěn ochoz, přístupný ze vstupní haly. Návštěvníci z něj uvidí do bazénové haly ještě před vstupem do šaten.
 
Další výraznou změnou je přístavba nové bazénové haly k jižní fasádě stávající plavecké haly. Tam se bude nacházet nepravidelná sestava bazénů, která by měla zvýšit atraktivitu zařízení a přispět k vyšší návštěvnosti. Největším bazénem bude rekreační obdélníkový bazén s dnovým gejzírem a dvojicí chrličů.
Střední část má tvořit velký kruhový vířivý bazén s masážními lavicemi, poslední část pak bude patřit dvojici obdélníkových bazénů pro děti. Bazén pro úplně nejmenší doplní vodní ježek a otočné kyblíky a bazén pro větší děti malá skluzavka.
 
Výraznou atrakcí by měl být krytý tobogan, jehož těleso v délce 84,5 metrů zůstane mimo budovy bazénů, dojezd a nástup ale budou umístěny v nové hale bazénových atrakcí.
 
V prostoru nad šatnami se má nacházet relaxační a regenerační centrum. To má být dostupné přímo z bazénové haly, nebo suchou nohou ze vstupní haly. Návštěvníci budou muset projít jen přes dvojici samostatných šaten. V první části počítá studie s finskou saunou, parní komorou, infrasaunou, ochlazovací sprchou a také s ochlazovacím bazénem. Druhá polovina relaxačního a regeneračního centra má patřit klidové části s odpočívárnami, venkovní terasou a počítá se i s Kneippovým chodníkem. V objektu bývalých lázní budou umístěny provozy posilovny a dalších oblíbených cvičení.
 
 
ČTĚTE TAKÉ:
Zdroj: http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/architekti-predali-dokumentaci-k-bazenu-20170822.html


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace