Nymburské mažoretky bojovaly úspěšně o semifinálovou účast na republice

11. 04. 2024 | Mažoretky
z tisku: O víkendu se v poděbradské městské hale konalo kvalifikační kolo mažoretek, které pořádala asociace CMA ve spolupráci s mažoretkami SKP Nymburk. Mažoretky pořádajícího oddílu si vedly opravdu dobře a zajistily si postupy do semifinálového kola v České Lípě. Na některé postupy ještě čekají.

Poděbradská hala byla zahlcena mažoretkami z celé České republiky, které soutěžily v sólu, duu a malých formacích (4 - 7 účastnic). Všechny účastnice bojovaly o postupy do semifinálových kol MČR, které se uskuteční v Ostravě 20. - 21. 4. a v České Lípě začátkem května. Ne všechny se ale díky velké účasti do semifinálových kol mohly probojovat, a tak byla vidět častá nervozita z vystoupení nejen u malých ale i u těch starších.

Mažoretky soutěžily v několika disciplínách a kategoriích. Mohli jste vidět děti od 5 let až po dospělé zkušené účastnice.

V sobotu hala patřila mažoretkám s hůlkou a v neděli pomponům (třásním).

V neděli startovaly z Nymburka pouze dvě účastnice. Jednou z nich byla Eliška Černá (kadetky). I když měla startovní číslo 13, v jejím případě rozhodně nebylo nešťastné. Vystoupení se jí moc povedlo. Porazila všech patnáct soupeřek a získala první místo a zajistila si tak postup do semifinálového kola. Druhou účastnicí za nejstarší kategorii (seniorky) byla Adéla Benešová, která obsadila hezké šesté postupující místo.

 

„Na všechny naše účastnice jsem moc pyšná,“ dodala vedoucí mažoretek SKP Nymburk a organizátorka celé akce Aneta Živnůstková.


více na : https://nymbursky.denik.cz/ostatni_region/nymburske-mazoretky-bojovaly-uspesne-o-semifinalovou-ucast-na-republice-20240411.html?fbclid=IwAR2ToyN7hJ8vDw0h7ZJ5ESf5kxoAQ5_TpamzwYzfiFCEfP6ZDsPTzTE4uvM_aem_ATSLclU6rzsexXteUEOlUh9B8_V6_J_jJLvLr4cjzjXziyPuy2iRZxIBpDPA2Kcr8GGUhqJZdSljSH6lIYdTfVof




SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace