SETKÁNÍ VOLEJBALISTŮ U PŘÍLEŽITOSTI 30. VÝROČÍ OD ZALOŽENÍ MIXOVÉ LIGY NYMBURSKA

18. 05. 2024 | Debl
Promotérské duo Kokojan – Kokeš zve všechny bývalé i současné nadšence smíšených šestek na setkání na Remanenci. Dobrým chlapcům se podařilo zrealizovat jedenadvacet ročníků včetně nultého ročníku. Na turnajích se protočily stovky hráčů a hráček, a to včetně dětí i seniorů. Projekt je podporovaný městem Nymburk a SKP Nymburk.

UPOUTÁVKA

MIXOVÁ LIGA NYMBURSKA VE VOLEJBALE 30: SETKÁNÍ HRÁČŮ A PŘÁTEL

Třicáté výročí od založení regionální volejbalové soutěže, která napsala celkem jedenadvacet ročníků.

 

Organizátor:                      deblový oddíl SKP Nymburk

Promotéři:                         Tomáš Kokojan + František Kokeš

Termín akce:                     SOBOTA 15. ČERVNA 2024 V 10: 00 HODIN

Místo konání:                   REMANENCE – SRAZ U LETNÍ SOKOLOVNY

Plánovaný konec:            16 : 00 hodin

Program:                            oficiální zahájení

                                               hrací část (2 – 4 hodiny) - volejbalový debl, mixové šestky

přátelské posezení v klubovně

1. oficiální část: knihy MLN, nová malá publikace (obdrží bezplatně každý účastník), dvorana slávy, výsledková retrospekce, osobnosti, fotografie

                                               2. volná diskuse a malé občerstvení

                                               Rozloučení a ukončení akce

Příspěvek na akci:           50 Kč

Na vzpomínkovou akci jsou srdečně zváni všichni bývalí hráči a jejich volejbaloví přátelé.

 

 

Úryvek z Kokojanovy knihy mixů: Vznik soutěže – nultý ročník v roce 1994

„Dobrákův nulťák“ – výsledky nedochovány, tedy “zero“

       Na poli u Všechlap obrovská šlápota, jak z hlíny uhněten povstal tu „Dobrota“…

V roce 1994 se z čista jasna na volejbalové mapě smíšených šestek, a to v rámci nymburského regionu, objevuje vesnička Všechlapy. Z nehostinných polí a uschlých strnišť totiž pojednou vyvstává a posléze si i s chutí vykračuje zbrusu nová a neopotřebovaná promotérská postavička pana Kokeše alias „Dobroty“. Dobrý všechlapský týpek s hlavou plnou pozitivních démonů se bez bázně a hany vrhá do volejbalového sportu. Svůj vysněný turnajový seriál smíšených družstev zakládá v roce 1994. Událost lze považovat za jeden z klíčových organizačních meisterštychů hřmotného průkopníka všechlapské odbíjené (tehdejší socialistická hantýrka). V tomto kalendářním roce také vesnický lídr odvážně a vlastním přičiněním zrealizoval premiérový nultý soutěžní ročník. Z něho se de facto žádné statistické údaje nedochovaly. Je pouze zdokumentováno, že ve většině družstev nastupovali pouze rekreační, potažmo okresní hráči, zpravidla rekrutovaní z kmenové vesnice. Hned v následujícím roce (1995) se koná první oficiální ročník smíšených volejbalových šestek. Při jeho realizaci už ale bodrý Všechlapák úzce organizačně spolupracuje se svým tehdejším deblovým i životním vzorem, trenérem a oblíbeným pedagogem T. Kokojanem.  Učitel ihned flexibilně vytváří závazný soutěžní řád, termínovou listinu a pravidla. Tímto počinem tak vyřešil největší slabinu poněkud nesourodého nultého ročníku, kterou byla právě chybějící dokumentace a jasné regule. Šťastný a nadšený Kokeš vše bez jakýchkoliv výhrad a připomínek přijímá. Tuto skutečnost lze jednoznačně považovat za jeden z klíčových momentů úspěšného oficiálního vzniku nového turnajového seriálu volejbalových mixů na Nymbursku. Za zajímavost stojí fakt, že prvních pět ročníků měla liga i svého sekretáře (poněkud nepovedený klon O. Janků z AVD ČR). Tím nebyl nikdo jiný, než J. „Krtek“ Stýblo z nedalekého Kovanska. Fantaskní blondýn, parukář vlasatá, spící mnich alias „Jarek Jonatán, bludný Holanďan“ se začátkem nového milénia ze soutěže potichu vytratil.

                                                                                                              Tomáš Kokojan a František Kokeš

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace