TOMÁŠ KOKOJAN VYDÁVÁ SVOJI PÁTOU KNIHU UČITELÉ ZÁKLADEK NYMBURKA 1977 – 2022

21. 08. 2022 | Debl
Na přelomu září a října letošního roku spatří světlo světa již jubilejní literární počin celoživotního pedagoga, trenéra a sporťáka T. Kokojana. Na rozdíl od předchozího kvarteta literárních publikací se sportovním zaměřením (volejbalový debl a stolní tenis) je toto dílo orientované na pedagogy a učitelství.

Recenze

„Napadlo vás někdy, že existuje spousta učitelských týpků, povah a charakterů? Zajímalo by vás, jaké emoce a vztahy kantoři na ZŠ prožívají? Rádi byste oprášili vzpomínku na svého oblíbeného kantora?“ To vše nabízí ve své knížce zkušený nymburský pedagog a trenér Tomáš Kokojan. Nymburák umně definoval zhruba sto padesát pedagogických prototypů, se kterými se v průběhu své téměř čtyřicetileté učitelské kariéry osobně setkal. Jedna z kapitol navíc obsahuje jména největších nymburských učitelských osobností a legend místních základek, a to od roku 1985. Dále je v dokumentu uveden kompletní seznam učitelů, kteří byli oficiálně uvedeni členskou nominací do deblové a volejbalové dvorany slávy SKP Nymburk a AVD České republiky. Text knížky autor oživil vlastními osobitými ilustracemi. Barvami našlapané kresby lidí a bytostí ve většině čtenářů vzbuzují rozdílné emoce. Tato kniha je již pátým literárním počinem polabského kantora a patriota. T. Kokojan vydal v letech 2017 až 2021 čtyři sportovní publikace. Ty nesly názvy Český volejbalový debl, Deblové a volejbalové mixy, Oddíl stolního tenisu Lokomotiva Nymburk a Pingpongáři, emoce a kresby.

Kniha vyjde v limitované sérii. Je možné si ji předplatit, resp. objednat u samotného autora. Cena knížky je v předprodeji 222 Kč (o 30 Kč levnější než po jejím ofifciálním vydání v říjnu). Při zakoupení dvou výtisků je zvýhodněná cena 400 Kč. Peníze možno poslat na účet (jako variabilní symbol prosím uvést příjmení) : 1054986113/0800. Telefon autora: 702803404. 

Galerie


ucitele_obalka__1_.pdf


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace