VÝSLEDKY MÍČOVÉHO VÍCEBOJE SKP NYMBURK 2017 – 2022

04. 07. 2022 | Debl
Výbor deblového oddílu SKP Nymburk zveřejnil medailová umístění a zprávy z jednotlivých klání ze čtrnáctého až devatenáctého ročníku klání. Tři komentáře z let 2021, 2018 a 2017 se nedochovaly.

Míčový víceboj SKP Nymburk 2022 vyhráli Kokojan se Svobodou

V pořadí již devatenáctý ročník míčového víceboje byl tradičně zrealizován na Remanenci. Ten proběhl opět pod taktovkou deblistů z SKP Nymburk. Z triumfu se tentokrát radovali domácí T. Kokojan s M. Svobodou, kteří opanovali basketbalové šestky a stolní tenis. Stříbro brali českolipští „kousavci“ P. Kavan a J. Peták. Na třetím místě skončil nestárnoucí S. Randa po boku S. Hollera. Tato dvojice „postarších“ chlapíků kralovala v tenise. Oba pašáci se stali navíc absolutně nejstarším párem, který v téměř dvacetileté turnajové historii vybojoval bednové umístění. Jejich věkový součet byl neuvěřitelných 150 let. Klání se zúčastnilo šest dvojic z Nymburka a České Lípy. Nejlepším nováčkem klání byl po zásluze vyhlášen novic M. Svoboda, druhou hvězdou turnaje byl potom zvolen šikovný univerzál a sympaťák J. Peták. „Příští rok nás čekají oslavy jubilejního dvacátého ročníku. Za turnajového maskota dvacetiletí mám v plánu vyhlásit přítele Chárona Randu. Vetchý děda tak vejde do sedmibojařských dějin a nikdy se neocitne v jejich propadlišti,“ suše a s úsměvem konstatoval na závěr povedené sportovní akce pedagog T. Kokojan. Konečné medailové pořadí: 1. T. Kokojan + M. Svoboda (SKP Nymburk), 2. J. Peták + P. Kavan (Č. Lípa), 3. S. Holler + S. Randa (Réma Nymburk).

2021: Víceboj na Rémě vyhráli Kokojan s Čepkem

  1. 1.       T. Kokojan + R. Čepek (SKP Nymburk), 2. P. Kavan + J. Peták, 3. Bubo - Jeník Kecek ml. a spol. (Č. Lípa). Turnaje se zúčastnilo pět dvojic převážně rekrutovaných z hráčů České Lípy. V dresu SKP se v tenise objevil v roli náhradníka legendární nohejbalista Standa Holler.

2020: Kokojan s Ruferem opanovali míčový víceboj SKP Nymburk

T. Kokojan s D. Ruferem obhájili triumf v šestnáctém ročníku míčového víceboje SKP Nymburk. Před svými pronásledovateli měli dokonce devítibodový náskok, když na Remanenci v konkurenci šesti párů vyhráli basketbalové šestky, volejbalový debl a stolní tenis. Stříbrné placky brali L. Prchal a K. Heller a na bronzovém stupínku se umístili P. Kavan s J. Petákem. Těm chyběl na vysněný druhý flek pouhý bodík. Čtvrté nepopulární místo obsadil rodinný pár v podání otce a syna Keckových. Turnajové rarity byly dvě. Stříbrný sympaťák Prchal se na turnaj vrátil po dlouhých šesti letech a hned všem kromě největších favoritů z Nymburka ukázal své míčové kvality a bojovné srdce. „Byl jsem roky na tréninkové báze na Aljašce, dřel jsem všechny soutěžní disciplíny a výsledek se dostavil,“ smál se rozjařeně svému bonmotu severočeský sympaťák L. Prchal. „Letos jsme to brali jenom tréninkově a na zahrání, počkejte panáčkové za rok,“ kasal se dvojnásobný šampion z minulých let Kavan. Druhou zajímavostí bylo vystřídání Jany Ruferové do závěrečného tenisu. Manželský pár Ruferů škubal své soupeře a byl jen kousek od velkého překvapení, když mohl přetlačit Prchala i Kavana. S oběma dvojicemi totiž „Panákovci“ prohráli až ve zkrácené hře, když celé oba špíly až do tie-breaku vedli. „Nakonec jsem se rozhodla, že jim to neudělám, neboť by chlapci měli depresi a byli by frustrovaní, že prohráli s babou a navíc se mnou, tak jsem jim to raději nechala,“ vesele fabulovala fyzicky vyčerpaná J. Ruferová. Konečné pořadí 17. ročníku: 1. Kokojan + Rufer (SKP Nymburk), 2. Prchal + Heller, 3. Kavan + Peták, 4. Keckovi (všechny tři dvojice z České Lípy).

2019: Kokojan s Ruferem se vrátili po dvou letech na vícebojařský trůn SKP

V pořadí šestnáctý turnajový ročník míčového víceboje dvojic SKP Nymburk je minulostí. Po zhruba deseti letech se v podstatě halové klání vrátilo na nymburskou Remanenci a zúčastnilo se ho sedm párů z Nymburka a České Lípy. Osvědčený tým úspěšných míčových universálů (oba chlapci jsou několikanásobnými vicemistry ČR v míčovém sedmiboji dvojic) se opět po letech sešel a do puntíku dodržel dobrý refrén povedeného songu skupiny Golem, jehož znění je „Ukaž jim záda.“ To udělalo čáru přes rozpočet především velkému českolipskému propagátoru policejního míčového měření sil, jmenovitě P. Kavanovi (šampion posledních dvou ročníků), který si brousil zuby na vítězný hattrick. Staronový parťák K. Heller mu totiž, a to i přes veškerou snahu, osvědčeného Petáka nedokázal adekvátně nahradit a snaživí chlapci nakonec pobrali až pátý flek konečného pořadí. Na jejich mizerném umístění se patrně podepsal i pozdní příjezd celé českolipské družiny na turnaj, který poněkud psychicky rozhodil především nesoustředěného Kavana. Naproti tomu otci a synovi Keckovým, čili druhé polovině severočeské sportovní sekce, se od úvodních basketbalových šestek vcelku dařilo. Pár klidných a šikovných chlapíků nakonec celkově vybojoval parádní bronzové placky, čímž se po letech vrátil na bednu. Stříbro pobral bojovný Kokeš s „Buldozerem“ Nejedlým a brambory spadly do klína rodinnému tandemu Veselých. Konečné pořadí první pětky: 1. T. Kokojan + D. Rufer (SKP Nymburk), 2. F. Kokeš + J. Nejedlý (Nymburk), 3. Keckovi (Česká Lípa), 4. L. Veselý + F. Veselý (Nymburk), 5. P. Kavan + K. Heller (Česká Lípa).

Výsledky 15. a 14. ročníku: 2018 + 2017

2018: 1. P. Kavan + J. Peták (Česká Lípa), 2. T. Kokojan + F. Farkaš (SKP Nymburk).

2017: 1. P. Kavan + J. Peták (Česká Lípa), 2. T. Kokojan + F. Kokeš (SKP Nymburk).

Tomáš Kokojan – ředitel turnaje a president deblového oddílu SKP Nymburk

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace