DEBLOVÝ ODDÍL SKP NYMBURK: 30 LET EXISTENCE!

03. 02. 2022 | Debl
Volejbalová deblisté SKP Nymburk nedávno v tichosti oslavili kulaté jubileum od založení svého klubu. V reálu se jedná o jediný subjekt svého druhu s touto výhradně národní sportovní profilací v Čechách a na Moravě.

     Oddíl uspořádal dohromady dvacet oficiálních turnajových ročníků SKP Nymburk a podílel se na organizaci sedmi finálových klání o mistry ČR v rámci republikového šampionátu. Taktéž byl spoluorganizátorem turnajového seriálu Mixové ligy Nymburska ve smíšeném volejbale, který zapsal dvacet ročníků. V posledním období určité deblové recese patří Nymburk mezi jednu z posledních pěti turnajových mek tohoto sportovního odvětví.   

     Nejúspěšnějšími reprezentanty celé oddílové historie jsou P. Hamerník (+ 2018) a T. Kokojan, když jejich bronzový medailový „had“ se zrodil v letech 1994 - 2004. Dlouholetí spoluhráči, parťáci a kamarádi se po svém boku stali sedminásobnými vicemistry MČR mužské kategorie. Hamerník byl potom ještě jednou druhý s V. Věchtem (2000). T. Kokojan triumfoval po boku Věchta v roce 2005 v J. Hradci a společnými silami se ještě chlapíci z Remanence stali trojnásobnými vicemistry. Posledním zářezem oddílového presidenta bylo třetí místo s panem Kokešem (Nymburk 2011). Kokojan bral ještě v rámci ústředních deblových kategorií stříbrnou placku na republikovém finále v roce 2005 (se Žiřkovou) a pět titulů v celosezónní soutěži jednotlivců MČR. Nutno ještě dodat, že několikanásobným rekordmanem, zapsaným v deblové Guinnessově knize rekordů, je proslulý nymburský deblový rabín a pán deblových rarit Standa „Dědek“ Randa (87). Urputný a nestárnoucí sporťák – senior se podílel na organizaci mnoha klubových akcí a je čestným členem oddílového výboru. Druhou velkou a klíčovou osobností mezi rekordmany Guinnessovky je člen výboru a zakladatel všechlapského deblového mikrooddílku František „Dobrota“ Kokeš (56).

                                                                               Tomáš Kokojan – president deblového oddílu SKP Nymburk



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace