Třetí turnaj mixové volejbalové soutěže ovládly Poděbrady

11. 12. 2018 | Debl
Pohodové, avšak poměrně podivné klání. Téměř všichni turnajoví účastníci kromě hlavního organizátora, „Čerta“ Mikuláška a „Rummu“ přišli pozdě.

Mašinka i druhý ředitel soutěže se museli obejít bez služeb pana Kokeše, který si na víkend naordinoval klid a „relax“. Klání se taktéž nezúčastnil nymburský Žert (možná poprvé od roku 2007) a Tichý Nymburk, když oba týmoví lídři víceméně splakali nad výdělkem, když nadali dohromady svá mužstva. Naopak startovní pole tentokrát oživila, a to po téměř roční pauze, dobrá skvadra „Rummu“, se kterou se již příliš nepočítalo.  V barvách SKP se potom, a to díky přetrvávajícím personálním problémům se sestavou (první dva turnaje tým absolvoval v pěti), objevily tři úplně nové hráčské akvizice, když dvojice pomenších a pohodových chlapíků dorazila dokonce až z Kolína.                                                                            Klání samotné mělo, a to i přes úvodní půlhodinové zpoždění, zaviněné nedochvilností plejerů, poměrně rychlý, hladký, bezproblémový a velice pohodový průběh. To bylo ovšem vcelku logické, neboť dvě družstva byla evidentně silnější, takže se některé špíly časově urychlily. Nakonec bez ztráty setu vyhrály Poděbrady před Mašinkou a SKP. Bezproblémovost a pohodová sváteční atmosféra byly umocněny tím, že na turnaji chyběl občasný kverulant a kritik Doubrava (Žert) a „lázeňáci“ vyhráli. Díky tomu se jejich tradiční post turnajová rozmrzelost a nevrlost, vyvěrající z důvodu zisku jiného, než prvního konečného fleku, pochopitelně nekonala. Pravdou ovšem zůstává, že Kokešovy „modré kabátky“ poděbradskou partu vcelku potrápily a na vítězství v tomto rozhodujícím boji, díky své našlapané sestavě, určitě měly. Do čela soutěže se po tomto turnaji poměrně paradoxně vyhouplo SKP Nymburk, a to především díky stoprocentní turnajové docházce a kázni. Tento, ač letos velice oslabený tým, totiž jako jediný absolvoval všechny turnaje. Ostatní mužstva totiž už alespoň jeden turnaj, a to ze tří doposud zrealizovaných, pauzírovala.

Celkové pořadí po třech turnajích: 1. SKP – 23 nodů, 2. Žert – 20 bodů, 3. Poděbrady – 19 bodů, 4. Mašinka – 18 bodů, 5. Tichý – 15 bodů, 6. „Rumm“ Hlavenec.



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace