Mixová mise splněna - SKP Nymburk má patnáctý jubilejní titul!

18. 04. 2018 | Debl
Kdepak. Žádná výsledková blamáž, ba ani vzpoura imaginárních volejbalových „moogů“, jak kdysi zpíval ve svém hitu Slávek Janda, frontman dnes již legendárního Abraxasu, se na účet favorizovaného SKP Nymburk, nekonala. Ba naopak.

Veteráni se nespokojili jen se třetím flekem z finálového klání, který by jim zajišťoval celkové vítězství v soutěži. Po profesorském výkonu totiž závěrečné letošní měření sil suše opanovali. Suma sumárum tak družstvo vybojovalo patnáctý triumf z osmnácti ročníků, díky čemuž bezkonkurenčně vévodí historickým tabulkám. Sportovní i životní osud si opět poněkud zašpásoval a pohrál se dvěma numery. Ty se osobně týkají pouze jediného pamětníka prvního soutěžního ročníku (1995) a lídra, dnes již pouze virtuálních policistů z SKP, presidenta deblového oddílu Tomáše Kokojana. Oblíbený pedagog totiž docílil ve svých současných dvaapadesáti letech, přesně dvaapadesátého turnajového vítězství se svojí nynější luxusní koedukovanou družinou!                                                                                                                                                           

Současné úspěchy policejního týmu nejsou náhodné. Mančaft je citlivě poskládáný z vyhrávacích typů. Dravé mládí (V. Pýcha ml. a M. Goerojo ml.)je zde zkombinováno s hráčskou zkušeností a herní kvalitou. V týmu je pohodová atmosféra, klid, týmový duch, přátelské klima a nechybí zde ani dostatek pokory i respektu. Borci navíc disponují velkým sportovním i životním nadhledem. Za zajímavost ještě stojí fakt, že kvarteto hráčů a hráček této nymburské skvadry (Pýcha, Žmuda, Marková a Teslíková) se již druhým rokem solidně prosazuje i v české amatérské lize. Letos se borci dokonce kvalifikovali do národního finálového klání.                                                                    Samotný finálový turnaj se poměrně povedl i Mašince Nymburk. Její mužstvo předvádělo celé sobotní dopoledne dobrý volejbal a spravedlivě si dokráčelo pro stříbrné medaile. Třetí místo bral Žert a brambory zbyly na tým Tichý Nymburk. Nejlepšími hráči turnaje byli vyhlášeni M. Žmuda (SKP Nymburk), M. Mikulášek a A. Korcová (oba Mašinka).                                                                                              

„Moji milí přátelé z SKP Nymburk jsou chloubou i ozdobou naší regionální soutěže a mám z nich velkou radost. Navíc jsou to všechno lidé čistých charakterů a dobrých duší. Již nikdy je nebudu ponižovat a ani se jim ve slabší chvilce pošklebovat, byl to omyl. Mám je všechny velmi rád a jsou mými sportovními vzory. V jejich blízkosti se ze mě stává přešťastný postarší chlapík, jehož mysl podléhá bezbřehému optimismu a duše je zavalena obrovským entusiasmem“, ukončil letošní sezónu tradičně sebekritickým, hřejivým a emotivně laděným monologem, bodrý a po zásluze i zjihlý, vážený pan ředitel František Kokeš.

                                                                              Tomáš Kokojan – druhý ředitel mixové ligy

foto

 

Mixový tým válí jako za mlada a získal v dubnu 2018, v pořadí již 15. titul MLN ve volejbale (z osmnácti sehraných ročníků).

Nahoře zleva: Mirek „Koudy“ Žmuda, Tomáš „Kokos“ Kokojan, Jiří „Pikaču“ Pýcha a Vojta Pýcha. Dole v popředí ozdoby družstva, v podání Martiny Teslíkové (vlevo) a Blanky Markové (na fotce chybí otec a syn Goerojo).



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace