Vánoční turnaj deblového oddílu SKP Nymburk 2017

05. 01. 2018 | Debl
Losovaný halový mikroturnaj ze dvou výkonnostních košů, trval zhruba tři hodiny a konal se v klidné sváteční a přátelské atmosféře.

Samotné vánoční volejbalové klání by mohlo klidně a bez sebemenší nadsázky disponovat trefným podtitulem „hra pod taktovkou opakujících se magických šestadvacítek a šestek“, neboť proběhlo v jejich absolutní režii. Důvodem jsou následující konkrétní statistické údaje.  Jednalo se totiž, v pořadí již o šestadvacátý halový „flash“ turnaj, který byl zrealizován právě 26. 12., navíc v rámci šestadvacáté sezóny oficiální existence polabského oddílu. Zúčastnilo se ho šest dvojic, v nichž se objevila šestice playerů (včetně dvou žen) nad padesát let. Další reálnou a poměrně vtipnou variantou podtextu deblového klání by bylo následující: „Jak sekretář AVD Ondra Janků poprvé historii na halový turnaj SKP přišel, viděl a s chutí ho posléze i vyhrál…“.

                                  Turnajové rarity byly tentokrát dvě. Za prvé, že v boji o „poslega“ flek přehrál urputný deblový „Troll“ Bárta o hlavu většího pana Kokeše. Kromě toho se na deblové kolbiště po čtyřech letech vrátila matadorka E. Rajlová (spoluhráčka bojovného Bárty). Za druhou originalitu lze považovat fakt, že Jirka Pražák nastoupil na turnaji hned ve dvou dvojicích (losován ve druhém koši s vilnými ženami), když navíc škubnul své premiérové stříbro a bronz. Ve druhém páru snaživý a hbitý gymnazijní pedagog, hrál pod pseudonymem J. Brňák (vtipná kantorova přezdívka).

Letošního vánočního turnaje se v období nového milénia premiérově zúčastnili tři muži a jedna žena. Nutno ještě podotknout, že o určité oživení deblového sportu v Nymburce vůbec, a to v období posledních dvou let, se velkou měrou zasloužil především deblový navrátilec, nadšenec a tzv. „pán podivných obranných přískoků“, filantropický Jarda Litera.

Konečné pořadí: 1. J. Petřík + O. Janků, 2. T. Kokojan + J. Pražák, 3. R. Čech + J. Brňák, 4. J. Litera + M. Rajlová.



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace