European Athletics Kids Games v Brně

06. 09. 2023 | Atletika
V jihomoravské metropoli je již tradičně první zářijový víkend zasvěcen EKAGu, Evropským atletickým dětským hrám. Letos se konal již 18. ročník a jak bylo řečeno na slavnostním zahájení, EKAG nabyl plnoletosti a v atletických disciplínách bojovali o cenné kovy teenageři ze 17 zemí v celkovém počtu téměř 2200 atletů a atletek.

Tak jako v předchozích letech ani letos nymburští atleti na této prestižní akci nechyběli. Naši reprezentanti bojovali s obrovským nasazením a to se odrazilo i v krásných osobních rekordech, ale především ve finálových účastech. V bězích se do finále B nominovali v běhu na 60m David Gromeš a Martin Macoun, který si zaběhl nejlepší sezónní výkon 7,68s. Davidovi se povedlo probojovat do finále B i ve sprintu na 150m.

Úspěšní byli i závodníci v házecích disciplínách, konkrétně v hodu oštěpem a kriketovým míčkem. Štěpán Zíta si v kvalifikaci oštěpu zajistil finálovou osmičku a totéž se povedlo i Thee Cimlové v hodu kriketovým míčkem. Thea si v sobotním finále v osobním i oddílovém rekordu 56,94m vybojovala, stejně jako v loňském roce, celkové druhé místo za vítěznou závodnicí z Chorvatska. Stříbrným hodem se pak ve svém ročníku posunula do čela republikových tabulek.

Zásluhou They Cimlové byl překonán 46 let starý oddílový rekord, dnes již legendární Blanky Najbrtové, v hodu kriketovým míčkem. Nový oddílový rekord dosažený na 18. ročníku EKAGu má hodnotu 56,94 metru.

 

Všem účastníkům gratulujeme ke krásným výsledkům a za rok se v Brně budeme těšit na další atletické klání mladých evropských atletických nadějí.

VÝSLEDKY

ŠC



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace