Výročí 110 let Nymburské atletiky

23. 01. 2023 | Atletika
Na konci roku 2022 proběhlo příjemné posezení v prostorách restaurace Dřevák u příležitosti 110. výročí fungování atletiky v Nymburce. Velký úkol na sebe vzal na podzim Láďa Veselý, který dokázal, spolu s malou pomocí některých dalších, posbírat, doplnit a aktualizovat informace k dění v nymburské atletice do roku 2022.

Jeho práce je zhmotněná v podobě Almachu 110 let nymburské atletiky. Tuto publikaci dostali jako pozornost a poděkování za práci pro atletiku v Nymburce všichni účastníci posezení. A že se jich sešlo celkem přes 50 od čerstvě plnoletých až po sedmdesátníky. Jsme rádi, že dorazili i úspěšní reprezentanti Luděk Bohman, Josef Rosůlek, Lukáš Hodboď, ale i mnoho dalších bývalých úspěšných atletů. Současný nejúspěšnější aktivně závodící nymburský atlet Jakub Šantavý si svým postavením v republikových tabulkách vysloužil neplánovaně rozhovor vedený s další známou nymburskou atletkou - medailistkou z MČR v chůzi a v současnosti reportérkou ČT sport Žanetou Peřinovou. O činnosti oddílu v současné době promluvili Josef Rosůlek a Petr Müller v krátkých proslovech. A potom už to bylo dlouhé a příjemné vzpomínání a povídání mnoha závodníků, trenérů a funkcionářů napříč generacemi, kteří propadli kouzlu atletiky a kteří se  potkávali v Nymburce případně Bobnicích na tréninku či závodech.

A tak si všichni přejeme do dalších let mnoho zdraví, nadšení do tréninku, chuť závodit a další nové nadšené atletické generace.

ES


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace