Obě družstva mladšího žactva ve finále KP druhá

30. 09. 2021 | Atletika
Sobota 25. 9. 2021, 7:45 ráno, parkoviště u zimního stadionu v Nymburce, družstvo mladších žáků a žákyň SKP Nymburk a jeden z vrcholů letošní sezóny. I takto by se dalo v kostce shrnout sobotní klání v Kutné Hoře - Finále krajského přeboru družstev mladšího žactva Středočeského kraje.

Naše žákovské naděje vyrazily v nejsilnější možné sestavě, plné odhodlání poprat se se stopkami, s překážkami, koulí, míčkem, oštěpem, odrazovým prknem, ale především s ostatními soupeři a soupeřkami z oddílů ve Středočeském kraji. Bohužel některým našim reprezentantům zkomplikovaly jejich výkony tréninkové výpadky v důsledku zranění či nachlazení, ale přes všechny nástrahy se bili jako lvi a lvice a jejich snažení bylo korunováno ziskem stříbrných medailí.

Na nádherném umístění se se podíleli všichni členové a členky obou družstev, ale přesto je třeba vyzdvihnout ty, kteří byli svými výkony oporami a jejichž bodový přínos byl klíčovým pro získání stříbrných medailí. V běhu na 1000 m tradičně bodoval Oliver Marák s druhým nejlepším časem v osobním rekordu 3:14,77 a Zuzana Veselá v osobním i oddílovém rekordu 3:15,01 zvítězila, i když tuto trať absolvovala poprvé, a naprosto senzačním způsobem za sebou zanechala všechny soupeřky. Body na této trati vyběhla i Kristýna Hodačová v osobním rekordu 3:20,39. Cennými 18 body přispěl Jan Majdloch ve svých silných a oblíbených disciplínách 60 m a skok daleký, kdy v nejlepším čase sezóny a osobním rekordu 7,93 skončil druhý ve finále A v na běhu 60 m a ve skoku dalekém výkonem 5,03 m potvrdil vysokou formu. Dalšími bodujícími byli koulaři Martin Macoun, Štěpán Zíta a koulařka Adéla Mikešová, pro kluky byly bodové zisky v osobních rekordech, Štěpán bodoval výkonem 8,82 m a Martin vrhl úžasných 8,52 m. Adéla Mikešová potvrdila kvalitní formu a v osobním rekordu 10,26 m obsadila krásné třetí místo. Lucie Svěcená v běhu na 60 m a skoku dalekém svými výkony připsala na konto svého družstva skvělých 20 bodů, kdy úžasně zabodovala v osobním rekordu 5,01 m ve skoku dalekém a ve finále A na 60 m obsadila druhé místo. Čtyřmi body přispěla v osobním rekordu 20,59 na 150 m. Oštěpařský sektor z nymburských řad zastupovali tři závodníci, body připsali jen dva, jmenovitě Vincent Pop osobním rekordem 27,71 m obsadil páté místo a Johana Prokešová bodovala čtvrtým místem za hod 24,64 m, což je její doposud nejlepší výkon, a tudíž osobní rekord, za který připsala 7 bodů. Ve skoku vysokém bodoval v osobním rekordu výkonem 1,36 m Martin Macoun a Nora Malichová výkonem 1,43 brala důležitých 7 bodů a 6 bodů připsala i svým výkonem v hodu kriketovým míčkem. V hodu kriketovým míčkem bodoval i Vincent Pop a za svůj hod 48,08 m připsal 6 bodů. Vrcholem finále byly štafetové běhy 4x 60 m a 4x 300 m, kdy děvčata v běhu na 4x 60 m polkla hořkou pilulku diskvalifikací za vyběhnutí z dráhy, ale naštěstí jim ztracené body v konečném zúčtování stačily na nádherné druhé místo a stříbrné medaile. Dívčí štafeta na 4 x 300 metrů ve složení Hlaváčková, Hodačová, Prokešová, Veselá vyojovala druhé místo v novém oddílovém rekordu 3:01,76. Žáci bodovali ve všech třech postavených štafetách, kde dohromady získali skvělých 19 bodů a tento zisk je posunul taktéž na stříbrné pozice.

Celý den bylo nádherné atletické počasí a naši žáci a žákyně ukázali, že mají atletiku v lásce a umí házet, skákat i běhat a obstát v konkurenci krajských soupeřů.

Poděkování všem závodníkům za reprezentaci a jejich trenérům za přípravu.

ŠC, PM

VÝSLEDKY



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace