Naši odchovanci Lukáš Hodboď a Vít Müller jsou blizoučko olympijským hrám v Tokiu

24. 06. 2021 | Atletika
Na Olympijské hry do Tokia se s největší pravděpodobností na základě rankingu nominovali atleti z Nymburka. Lukáš Hodboď v běhu na 800 metrů a Vít Müller ve štafetě 4 x 400 metrů a běhu na 400 metrů překážek.

V polském Chořově Českou republiku skvěle reprezentoval půlkař Lukáš Hodboď. V rychlém závodě finišoval v novém osobním rekordu 1:45.74. Tímto výkonem se stal sedmým nejrychlejším půlkařem české historie.

Na atletickém mistrovství Evropy družstev v rumunské Kluži potvrdili  čeští čtvrtkaři svou kvalitu a svedli napínavý souboj o vítězství s nizozemskými rivaly. Nejdříve přidal body za třetí místo v běhu na 400 m př. Vítek Müller a na závěr se představil ve štafetě.

Finišman štafety 4 x 400 metrů Patrik Šorm se ve strhující koncovce dokázal na cílové šachovnici dostat na první místo a společně s Janem Tesařem, Pavlem Maslákem a Vítem Müllerem se mohli těšit nejen z úspěšné odvety za letošní halový evropský šampionát v Toruni, kde je Nizozemci porazili, ale také z nového národního rekordu 3:02.42. Z tři roky starého maxima z Mistrovství Evropy v Berlíně borci ukrojili rovnou desetinu. Zároveň se také vyhoupli do čela letošních evropských tabulek a výrazně se přiblížili účasti na olympijských hrách v Tokiu. 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace