Mladší žactvo pokračuje ve vítězném tažení

15. 06. 2021 | Atletika
Po prvním pondělním úspěchu na Memoriálu Josefa Odložila vyrazili mladší žáci a žačky na první kolo přeboru družstev do Benešova. Pro mnohé účastníky to byla první prověrka v konkurenci závodníků z jiných týmů. Přeboru se účastnily týmy z Kutné Hory, Kolína, Čáslavi, Českého Brodu, Vlašimi, domácí Benešov a naši borci. Celkem nastoupilo 13 týmů a 216 závodníků a závodnic.

V letním počasí se našim atletům dařilo a podávali skvělé výkony. Ve všech disciplínách postupovalo osm nejlepších do užšího finále, po jehož absolvování si dělili body za umístění. V nejkratším sprintu se běželo finále A i B, bez finále se soupeřili v běhu na 150m a 800m. Soutěžními disciplínami byly běhy na 60m, 150m, 800m a 60m překážek, hod kriketovým míčkem, vrh koulí, skok daleký a vysoký a štafeta 4x 60m.


Naše atletické naděje se bily jako lvi a výsledky byly opravdu parádní. Těžko vyzdvihovat jakékoliv jméno, ale rozhodně oporami byli sprinteři Jan Majdloch, Martin Hájek, Herbert Fajmon, Johana Prokešová, Michaela Hlaváčková a Lucie Svěcená. Ve skoku vysokém se v osobním rekordu 145cm blýskla Nora Malichová, která potvrdila svou stabilní formu i v hodu kriketovým míčkem, kde měla záda krytá Adélou Mikešovou. Svou výkonnost v této disciplíně taktéž udržel i Martin Hájek, kde ve finále bojoval společně i s Vincentem Popem. Finálovou účast si zajistili i skokani a skokanky do dálky, jmenovitě Štěpán Zíta, Matěj Kolář, Herbert Fajmon, všichni v osobních rekordech, Lucie Svěcená, Zuzana Veselá, která s přehledem zvítězila v běhu na 800m, kde tuto párádní disciplínu a nymburskou převahu stvrdil vítězstvím i Oliver Marák. Jan Majdloch bral body za druhé místo ve skoku vysokém. Vrh koulí vyhrála v osobním rekordu 9, 82m Adéla Mikešová a bodový zisk podpořila z osmé pozice Adéla Krouželová, taktéž ve svém osobním rekordu. Za vrhače obsadil krásné čtvrté místo v osobním rekordu Martin Macoun.


Ozdobou a nádherným ukončením atletického odpoledne byly štafety 4x 60m.  Po jejich doběhu jsme spokojeni s výsledky usedli do autobusu a netrpělivě čekali na výsledky. K naší obrovské spokojenosti a radosti děvčata vyhrála a chlapci obsadili druhé místo.

Všem atletům a atletkám patří obrovský dík za skvělé výkony i nasazení. Lucii Svěcené a Míše Hlaváčkové navíc blahopřejeme k překonání oddílových rekordů na 60 a 150 metrů.

Šárka Cimlová

 

VÝSLEDKY



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace