Nymburk dobyl Prahu aneb jak atletické naděje získaly zlatý a stříbrný pohár

08. 06. 2021 | Atletika
V pondělí 7. června 2021 se konal jeden z největších atletických závodů v ČR Memoriál Josefa Odložila, jehož součástí jsou každoročně vložené závody mladšího žactva O pohár pražského primátora.

Ve vybraných disciplínách se utkaly zástupci osmi oddílů a sbírali body do týmové soutěže, na jejímž konci bylo vyhlášení nejlepších týmů mladších žáků a žaček.
Vybranými disciplínami byly běh na 60 a 800 m, hod kriketovým míčkem, skok do výšky a štafeta 8 x 200 m.
Naše mladé naděje se svých šancí chopily bez bázně a hany a vlétly do první disciplíny jako vítr. Michaela Hlaváčková v běhu na 60 m doběhla druhá v čase 8,35 a Jan Majdloch nechal všechny své soupeře za zády výkonem 8,29. Pro oba závodníky to bylo v osobních rekordech. Dalším kolbištěm byl sektor pro hod kriketovým míčkem, kde Nora Malichová v osobním rekordu 41,47 m skončila třetí a její umístění zopakoval i Martin Hájek taktéž v osobním rekordu 51,08 m. Souběžně s hodem nastoupili ke svým pokusům i výškaři, kde v osobním rekordu 147 cm poslal další body na konto našeho týmu Jan Majdloch a Lucie Svěcená i se zdravotním handicapem přihodila další potřebné body za zdolanou výšku 115 cm. Skvělými výkony nezaostali ani běžci na 800 m, kde Oliver Marák doběhl na druhém místě v čase 2:29,04 a naprosto senzačním výkonem se blýskla Zuzana Veselá, která zvítězila v čase 2:25,25. Celé nádherné atletické odpoledne bylo zakončeno štafetami, kde žáci doběhli na čtvrtém místě a žačky přinesly svůj kolík do cíle jako druhé. Poté nastala nekonečná hodina napětí a dohadů , které družstvo si přebere z rukou exprezidenta Václava Klause a herečky Kláry Issové ( představitelky Dany Zátopkové v novém filmu) ceny pro nejlepší.
V konečném zúčtování  nymburští žáci vystoupali na stupínek nejvyšší a žačky získaly cenné stříbro. V hlavním programu memoriálu Josefa Odložila se představil i nymburský odchovanec Vít Müller , který v běhu na 400 m překážek výborným finišem vybojoval 2. místo časem 49,77 s.
Všichni se vraceli domů šťastní a vyčerpaní, ale se slibem, že příští rok si to určitě znovu zopakujeme a pokusíme obhájit dosažená umístění.

další foto:

https://petrmulle.rajce.idnes.cz/Memorial_Josefa_Odlozila%2C_Praha_2021_fota_J._Kottas_a_P._Majdloch/

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace