Atletický reprezentant Vít Müller: Šance jsou. Uvítám jakékoliv zlepšení

03. 03. 2021 | Atletika
Z dnešního tisku: Stojí před ním výzva v podobě atletického halového mistrovství Evropy v polské Toruni. Odchovanec SKP Nymburk Vít Müller má v plánu prohnat hlavní favority. A také vyhlíží olympijské hry. „Ty jsou vrcholem pro každého sportovce,“ říká v rozhovoru mladý atlet.
  
Máte před sebou halové mistrovství Evropy. Jak se na něj těšíte?
 
Docela se těším. Bude to velký souboj zkušeností a aktuální formy. Rád bych prohnal favority už jen kvůli tomu, že jsem minulý evropský šampionát neprošel kvalifikací. Budu vítat každé zlepšení.
 
Jaká byla příprava na evropský šampionát? Byla jiná v této covidové době?
 
Příprava probíhala podle plánu, jen s tou výjimkou, že jsme trénovali více venku a do haly jsme se dostali až později. Já jsem závodník, takže pro mě jsou nejlepší přípravou závody samotné.
 
Jaké jsou vaše vyhlídky na jeden z vrcholů sezony?
 
Já se moc těším na štafetu, jelikož jsou kluci v dobré formě a jsme všichni poměrně vysoko v tabulkách. Nizozemci stejně jako Italové tento rok hodně posílili, ale ve štafetě se může stát cokoliv a naše šance jsou otevřené.
 
Asi se dá předpokládat, že konkurence nebude letos tak obrovská. Vzroste tím šance na dobré umístění?
 
Startují tři nejlepší týmy Evropy z minulé sezony doplněné o pořadatelské Polsko, které na minulém šampionátu zvítězilo ve světovém rekordu. Zatím jsou časy podle statistik pomalejší než v minulých letech, ale to je relativní, jelikož se nejrychlejší časy budou běhat na šampionátu. Šance na umístění jsou větší než minule, ale musí se běžet již od začátku a nenechávat nic na konec. Ale jak říká s radostí můj trenér: „Pro sraby na čtvrtém není místo“.
 
Co vás při tréninku nejvíce baví a na co se opravdu netěšíte?
 
Při tréninku mě nejvíce těší, když zvládnu plán podle představ trenéra a samozřejmě, když běhám dobré časy. Nejraději mám speciální rychlost na překážkách, kdy jdu několik úseků na hraně laktátu. Naopak nemám rád nabíhání objemů, jako jsou kilometrové a delší úseky.
 
 
Vy se můžete těšit z bronzu ze světové univerziády z roku 2017. Berete to jako váš dosavadní nejlepší výsledek?
 
Vůbec ne. Pro mě je největším úspěchem účast a vybojovaný postup do semifinále na mistrovství světa v Dauha 2019 na 400 m překážek, kde jsem měl tu čest utkat se s nejlepšími.
 
Nyní jste těsně před mistrovstvím Evropy. Jaký bude váš program po něm?
 
Doufám, že budu mít dva až tři dny volno a znovu se pustíme do přípravy na léto, protože olympijské hry jsou vrcholem pro každého sportovce. Bylo by skvělé tam startovat ve štafetě 4 x 400 metrů a v individuálním závodě na 400 metrů překážek. To je alespoň mé velké přání.
 
Vít MÜLLER
Bydliště: Nymburk
Narozen: 31. srpna 1996
Zaměstnání: Sportovní trenér/student
Znamení: Panna
Záliby: Kresba, hra na klavír
Oblíbené jídlo: Špagety
Oblíbené pití: Čaj
Oblíbený film: Batman, The Dark Knight
Oblíbená hudba: Rock
 
Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/ostatni_region/atleticky-reprezentant-vit-muller-sance-jsou-uvitam-jakekoliv-zlepseni-20210302.html


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace