Osmistovkař hlásí návrat. Hodboď cílí na mistrovství republiky a Zlatou tretru

30. 07. 2020 | Atletika
Zpropadený koronavirus, říkal si na jaře běžec na středních tratích Lukáš Hodboď. Ne že by se přímo nakazil, ale kvůli omezení zaběhlých procedur se zranil a přišel o úvod sezony. Teď už se ale blíží jeho restart.

Když byl vyhlášen nouzový stav, členové tréninkové skupiny Josefa Vedry v úsilí nepolevili. „Sice nebylo možné trénovat na Julisce, nešlo využívat fyzioterapeutické zabezpečení a regeneraci, ale jinak jsme poctivě makali,“ vyprávěl čtyřiadvacetiletý osmistovkař.

V květnu ale člena Armádního sportovního centra Dukla zastavilo zranění. „Rozhodli jsme se naběhat větší objem. Jenže nohy byly unavený, přišlo jedno špatný došlápnutí a bylo to,“ litoval finalista ME 2018 v Berlíně.

Stalo se mu to po dešti, kdy v parku trošku podklouzl po vrstvičce blátíčka a natrhl si lýtkový sval. Jedním z důvodů byl určitě výpadek rehabilitace zaviněný koronavirovou krizí.

V polovině června ho bohužel potkala další smůla. „Myslel jsem, že mám zranění už za sebou a chtěl jsem co nejdřív začít závodit, ale moc jsem to uspěchal. K obnovení došlo při tréninku v tretrách, což je vždycky náročný. Musel jsem se zase vrátit na začátek,“ popisoval neradostnou situaci odchovanec nymburské atletiky.

Opakovaný návrat zabral nějaký čas. „Naštěstí už bylo možné na Julisce využívat rehabilitační zařízení, ale léčba probíhala hlavně pod vedením fyzioterapeuta. V poslední době chodím i do nové kryokomory,“ vyprávěl.

I když se dvakrát potýkal se svalovým zraněním, sezonu zcela neodpískal. „Teď už jsem ve stavu, kdy se blíží návrat k závodům. Normálně běhám v tretrách a měl bych startovat na mistrovství republiky,“ zmínil domácí vrchol, který se koná ve dnech 8. 9. srpna v Plzni. „Chci se tam na osmistovce předvést v co nejlepším světle,“ pokračoval Lukáš Hodboď.

Před plzeňským šampionátem však plánuje jeden zajímavý test. Poslední červencový den proběhne v Opavě mítink k čtyřicátému výročí rekordního a stále platného času, který na pětikilometrové trati na OH 1980 v Moskvě vytvořil Jiří Sýkora.

„Jelikož můj tréninkový partner Honza Sýkora je jeho syn, slíbil jsem mu, že se do Opavy vypravím. Speciálně pro mě tam vytvořili závod na pět set metrů, protože pět kilometrů bych nejspíš neuběhl,“ smál se závodník, jehož osobní půlkařský rekord má hodnotu 1:46,50.

Kromě mistrovství republiky cílí závodník Sokola Hradec Králové ještě na jednu akci. „Rád bych se ukázal na Zlaté tretře v Ostravě. Věřím, že do září se zdravotní situace uklidní a mítink bez problémů proběhne. Hlavním motivem letošních startů je ale zůstat zdravý, abych se příští rok mohl dostat do nejlepší formy,“ přál si.

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace