Ondřej Hodboď slavil mezi juniory stříbrnou medaili

02. 03. 2019 | Atletika
Z tisku Nymburk – Seriál letošních halových Mistrovství České republiky atletů pokračoval mistrovstvím juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v Praze. Letošního „Gigantu“ se zúčastnilo 749 závodníků ze 118 oddílů.

Právo startovat na tomto klání si svými výkony z atletického oddílu SKP Nymburk vybojovali Žofie Rožánková, Ema Škochová a Ondřej Hodboď.

Jako první z nymburských závodnic se představila dorostenka Žofie Rožánková ve skoku vysokém. Přes zjevnou nervozitu se jí na první pokus podařilo překonat laťku ve výšce 150 i 155 centimetrů. Další postupová výška 160 cm již ale byla nad její síly a celkově skončila na děleném osmém místě.

Pak zaklekla do startovních bloků Ema Škochová v rozběhu na 400 metrů dorostenek. Na té se však projevil tréninkový výpadek, za svým osobním maximem zaostala o více než sekundu a s časem 62,58 skončila celkově devatenáctá.

V dalším programu se z nymburských závodníků představil „čerstvý“ junior Ondřej Hodboď v běhu na 1500 metrů. I když o vítězi Danielu Kotyzovi bylo vzhledem k jeho současné formě víceméně rozhodnuto předem, nedávný Ondrův výkon na Czech Indoor Gala (pozn.: 3:55,58 – 6. místo) byl velkým příslibem pro zisk některé z dalších medailí. Hned po startu se vedení ujal favorizovaný Kotyza, ale vědom si svých sprinterských schopností zvolil velice mírné tempo odpovídající výslednému času 4:25. A protože ze zbývajících závodníků se nikomu příliš nechtělo udávat tempo, celé startovní pole v čele se všemi favority poklidně kroužilo po dvou set metrovém oválu. Po uběhnutí prvního kilometru (2:51) se tempo začalo stupňovat a tři sta metrů před cílem, když sedmé kolo zdolali nejrychlejší závodníci za 26 vteřin, se již běželo naplno. V náběhu do posledního kola se Ondrovi podařilo propracovat na druhou pozici před Marka Strnada za Daniela Kotyzu, který ale dostál své pověsti výborného finišmena a s přehledem zvítězil. Druhá pozice se podařila Hodboďovi uhájit a vybojoval na Mistrovství České republiky stříbrnou medaili, i když v poněkud slabším čase 4:05,58. 

Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/ostatni_region/ondrej-hodbod-slavil-mezi-juniory-stribrnou-medaili-20190302.html

 

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace