MČR žáků a žákyň v atletice

24. 09. 2018 | Atletika
Prudké ochlazení a vítr přivítal atlety žákovské kategorie na mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou. Technický delegát pozval na základě letošních výsledků ke startu nejlepších 24 závodníků v běžeckých disciplínách a 18 v technických disciplínách.

  Z nymburského oddílu atletiky si právo účasti na tomto mistrovství  vybojoval překvapivě vysoký počet atletů.  Sedm žáků a žákyň v individuálních startech a také dvě štafety v bězích na 4x60 m a 4x300 reprezentovali oddíl SKP Nymburk. Pro většinu z nich se jednalo o premiérový start na této soutěži. A jak se jim vedlo? 

Jako první se postavil na start ve skoku o tyči Jan Bürger. Při svém teprve třetím startu v této disciplíně skočil základní výšku 280 cm a ukázal svoje předpoklady pro víceboj, navíc mu jen těsně unikla nominace na MČR v hodu diskem.

Ze skoku vysokého odcházela nespokojena s výkonem 156 cm Žofka Rožánková, která se nestačila v chladu dostatečně rozeskákat a rozehřát. Deváté místo rozhodně není špatné, ale na dosah byly i stupně vítězů.  

Kristýna Prokešová v běhu na 100m překážek zkusila překvapit soupeřky hned na startu. Poprvé vystartovala příliš brzy a start se musel opakovat.  Při druhém pokusu už byla opatrnější. Časomíra v cíli ukázala čas 15.21s, start ve finálové osmičce tak zůstal pro Kristýnu uzavřen a celkově obsadila11. místo.  Druhý den si v běhu na 150m časem 19,43 vylepšila osobní i oddílový rekord a obsadila s ním desáté místo. V každém případě ji uvidíme v této kategorii ještě příští rok a, pokud bude pilně trénovat, může atakovat stupně nejvyšší v několika disciplínách včetně víceboje.  

Jakub Šantavý byl nominován na závod 1500m překážek, kde se v novém osobním rekordu 5:03,89 dostal do první desítky. Závod rozeběhl obezřetně a postupně zrychloval až na desáté místo. Sice si chlad a rýma si vybrala svou daň, ale příští rok jej stejně jako Prokešovou čeká zářivá atletická budoucnost.  

Kuba Červinka se v běhu na 60m a 150m neprosadil do finále a obsadil devatenácté místo s časem 7,63s s a osmnácté výkonem 17,97s.

V neděli se na start 200m překážek postavila Ema Škochová. Také ona bojovala kromě překážek s nachlazením, takže s výsledným časem 30.83s a 11. místem může být spokojená.

Šestnácté místo patří ve vrhu koulí Jirkovi Šantavému za výkon 11,52m, který se svým výkonem rozhodně nebyl spokojen, protože zůstal o více než metr za letošním osobním maximem.

Obě štafety vezou domů oddílové rekordy. V běhu na 4x300m obsadila chlapecká štafeta (Matyáš Müller, Jakub Šantavý, Jiří Šantavý, Jakub Červinka) 14. místo  s časem 2:41,27. Ještě   o místo lépe se umístila dívčí štafeta v běhu na 4x 60m (Kateřina Mašková, Michaela Harlasová, Ema Škochová, Kristýna Prokešová). Čas 31,39s a 13. místo   

Z žákovské  tréninkové skupiny se více jak jedna třetina představila na MČR a skončila v různých disciplínách kolem desátého místa, což lze považovat za velký úspěch a příslib do budoucna nymburské atletiky.

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace