Kopačky měl ještě dřív, než se narodil, ale v tretrách je osmý v Evropě

12. 08. 2018 | Atletika
Z dnešního tisku

Kopačky měl ještě dřív, než se narodil, ale v tretrách je osmý v Evropě

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Jedná se jednoznačně o největší překvapení české výpravy na mistrovství Evropy v Berlíně. Pro širší veřejnost neznámý Lukáš Hodboď potěšil postupem z rozběhu, do finále proklouzl časem a v něm v sobotu příkladně bojoval proti mnohem ostřílenějším soupeřům jako lev.  


 
 

Lukáš Hodboď na ME v Berlíně.Foto: CPA

 

To že skončil z osmi poslední, není až tak podstatné. Lukáš Hodboď ukázal mnohým kolegům z české výpravy, jak se má závodit. Během tří dnů dvaadvacetiletý půlkař třikrát pokořil svůj předchozí rekord 1:46,98. 

„Z finále jsem neměl obavy, šel jsem do toho naplno. Dlouho jsem věřil, že bych mohl zaútočit, ale už to nešlo. Trenér mě na Berlín připravoval, ale s finále jsme nepočítali. Nicméně jsem rád, že jsem se mohl utkat s absolutní evropskou elitou,“ vykládal svěřenec Josefa Vedry.

 
 
Na rychlé časy si příliš nevěřil, ale dokázal udržet tempo a snažil se útočit. „Trenér mi řekl, že mám poctivě natrénováno,“ uvedl atlet z Nymburkazávodící za Hradec Králové. „Do závodu jsem tak šel s cílem běžet co nejlíp.“

Nadějný osmistovkař pochází ze sportovní rodiny, jeho o pět let mladší bratr běhá steepl. Lukáš Hodboď dostal od táty kopačky ještě dřív, než se narodil. „Ale fotbal ani hokej mě nechytily. V sedmi letech mě maminka v Nymburce odvedla na atletický stadion a jsem rád, že jsem začal běhat,“ vyprávěl.

Možná si říkáte, jak Lukáš přišel k nezvyklému příjmení? „Tak to netuším, ani jsem po tom nikdy nepátral. Akorát vím, že u nás v Nymburce Hodboďů několik.“



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace