Vyhráli jsme pohár pražského primátora!

05. 06. 2018 | Atletika
Závodní sezóna probíhá na plné obrátky. Dalším ze závodů, kterých se zástupci nymburské atletiky zúčastnili, byl v rámci Memoriálu J. Odložila závod O pohár pražského primátora.

Jedná se o závod družstev mladšího žactva. Na závod, který se konal 4. června na pražské Julisce, se nominovalo 8 družstev z oblasti pražské a středočeské atletiky. Závodilo se přitom v disciplínách výška, kriket, běhy na 60M a 800M + štafeta 4x200M.

Každé družstvo vyslalo do každé disciplíny svého zástupce - ten se přitom mohl zúčastnit max. dvou disciplín + štafety. Bodovalo se dle tabulek víceboje.

Za náš oddíl získalo nominaci jak družstvo chlapců tak dívek.

Družstvo dívek:

Terka Vyleťalová (výška, 800M + štafeta)

Áďa Fryčová (60M, kriket + štafeta)

Lucka Krouželová (štafeta)

Nela Fučíková (štafeta)

Družstvo chlapců:

Tom Kroužel (kriket, 800M + štafeta)

Ondra Šmíd (60M, výška + štafeta)

Dan Marák (štafeta)

Štěpán Klír (štafeta)

A nutno rovnou dodat, že jsme byli vidět! Družstvo chlapců po čtyřech disciplínách vedlo o slušných 200 bodů před zástupci SK Jeseniova. Dívky bojovaly ze všech sil, každopádně po čtyřech disciplínách udržovaly průběžnou čtvrtou pozici. Ztráta na bronz však byla minimální a tak se holky hecovaly do závěrečné štafety.

Štafety odstartovali zástupci chlapecké kategorie. Kluci makali ze všech sil, každopádně na atlety z SK Jeseniova nestačili a časem 1:56.42s doběhli s cca. 5s ztrátou na druhé pozici. To znamenalo ztrátu cca. 75 bodů. Kluci si i přesto vedoucí pozici udrželi a zaslouženě do Nymburka vezou vítězný Pohár pražského primátora!

Holky se ve štafetách opravdu snažily. O tom mimo jiné svědčí i čas, kterým zaostaly o pouhou sekundu za svými oddílovými kolegy. Každopádně štafetové umístění stačilo až na třetí pozici.

Všichni jsme tak až do poslední chvíle zůstávali v napětí, zda-li bodový zisk bude stačit na posun na vyšší příčky.

A pak to přišlo. V rozhlase se začaly oznamovat výsledky závodu.

Klukům byla potvrzena vítězná pozice. Při vyhlašování třetí pozice kategorie ml. žákyň se celým stadionem rozeznělo: „družstvo SKP Nymburk“! Holkám se tak podařilo posunout na výslednou třetí pozici. Celá atletická skupina si tak v plném veselí užila nejen výsledného ceremoniálu, ale také zbytku závodu.

 

Umístěním závodníků našeho oddílu na předních pozicích o sobě dala v krátkém čase nymburská atletika opět vědět! Za dosažené výkony GRATULUJEME a těšíme se na další úspěchy.



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace