Nymburské závody přípravek

29. 05. 2018 | Atletika
V neděli 20. května uspořádal atletický klub SKP Nymburk tradiční jarní závody pro přípravky. Předpověď počasí byla atletice více než nakloněná, motivace malých závodníků a závodnic tedy jasná, využít přízeň počasí a bojovat se soupeři o výsledky co nejlepší. A účast byla veliká, na atletický ovál SC Nymburk se sjelo 157 malých atletů a atletek z 11 oddílů z celého kraje.

Pro závodníky ročníků 2007, 2008 a 2009 byly připraveny disciplíny běh na 60m, skok daleký a hod kriketovým míčkem. Plus závěrečná a mnohými nejvíce oblíbená disciplína štafety 8x200m, která zapojí všechny a někdy spojí i do té doby soupeře z jiných oddílů do jednoho týmu.

Barvy nymburského oddílu hájilo celkem 51 závodníků a závodnic.

Za kluky 2007 startovali Marek Jeník, Jirka Krejčí, Ondra Musil a Filip Slabý a Ota Šubr. Ondra Musil vybojoval stříbro v hodu krikeťákem, Ota Šubr ve stejné disciplíně bronz.

V početné startovce dívek stejného ročníku startovaly Blanka Dohnalová, Viky Franková, Nela Fučíková, Anežka Maršonová, Jana Němcová, Valerie Nováková, Verča Pokorná, Klárka Studnická a Eliška Tesařová. Nela Fučíková obsadila druhou příčku v běhu na 60m a stejnou příčku v kriketu vybojovala Blanka Dohnalová.

V kategorii kluci 2008 startovali Adam Hájek, Filip Kutil, Ferdinand Horyna, Matěj Uhlář, Oliver Marák, Šimon Nerad, David Novotný, Filip Slavětínský a Patrik Stehlík. Filip Kutil si v hodu kriketem vybojoval zlatou medaili a Patrik Stehlík přidal bronzovou v běhu na 60m.

Velmi silné zastoupení měl domácí oddíl v kategorii dívek 2008, reprezentovaly Áďa Boubínová, Linda Budková, Lucka Černá, Jolanka Dosedlová, Klaudie Hadroušková, Anička Hladíková, Míša Hlaváčková, Kristýnka Hodačová, Kačka Horynová, Áďa Krouželová, Klárka Lawless, Nora Malichová, Kačka Matyášová, Adéla Mikešová, Nela Šinkmajerová a Julča Šantavá. Nela Šinkmajerová vybojovala stříbro v běhu na 60m a skoku dalekém, Míša Hlaváčková zlato na 60m, Nora Malichová stříbro v hodu krikeťákem a Klára Lawless bronz ve skoku dalekém.

V kategorii kluci 2009 bojovali Petr Čížek, Roman Čížek, Martin Hájek, Jáchym Jalovecký, Hubert Riegr, Matěj Kolář, Martin Macoun a Honza Majdloch. Kompletní sbírku zlatých medailí získal Honza Majdloch, Martin Hájek přidal stříbrné v běhu na 60m a v hodu krikeťákem a bronzovou ve skoku dalekém a Petr Čížek vybojoval stříbrnou ve skoku dalekém.

Mezi dívkami 2009 startovaly domácí Kája Aghová, Johanka Prokešová, Emča Šofrová, Zuzka Veselá a Maruška Vorlíčková. I když v této kategorii neměl nymburský oddíl nejpočetnější zastoupení, nezůstaly dívky bez medailí, Zuzka Veselá vybojovala dvě zlaté v běhu na 60m a skoku dalekém, ve skoku přidala stříbro ještě Johanka Prokešová.

A sbírku cenných kovů přidaly závěrečné smíšené štafety 8x200m. Za ročník 2007 vybojovala štafeta SKP Nymburk A stříbrnou medaili, v kategorii 2008 štafeta SKP Nymburk B zlatou a SKP Nymburk A bronzovou medaili. Strhující závod přinesla kategorie 2009. Startovala pouze tři družstva. Až do poslední předávky s náskokem vedla štafeta Kolína a obě nymburské štafety držely druhou a třetí příčku. Již před poslední předávkou zmenšila kolínský náskok Zuzka Veselá a mohutným finišem za povzbuzování celého stadionu dovedl nakonec nymburskou štafetu vítězně do cíle Honza Majdloch, takže nymburské štafety obsadily zlatou a bronzovou příčku.

Z celkového počtu 63 možných vybojovaných medailí jich 26 zůstalo v domácím oddíle.

Slavnostní medailový ceremoniál obohatil svou přítomností olympijský vítěz z Moskvy ve skoku dalekém, pan Lutz Dombrowski, který malým atletům předával vybojované medaile.

 

Všem závodníkům a závodnicím patří velké poděkování za předvedené sportovní úsilí a reprezentaci oddílu a gratulace všem medailistům.

Obrovské poděkování patří samozřejmě organizátorům a všem rodičům, kteří svou pomocnou rukou přispěli k hladkému průběhu závodů či podporou k výborné atmosféře.

Díky a zase někdy příště v Nymburce!

Lucie Prokešová

fotky na 

https://www.zonerama.com/fandada/Photo/4338786/142515246



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace