Vedra nymburským atletům na krajském přeboru svědčila

28. 05. 2018 | Atletika
V neděli 27. 5. 2018 se sešli žáci a žákyně na atletickém stadionu v kolínských Borkách, aby změřili své síly na Přeboru Středočeského kraje na dráze. V silné konkurenci dvě stě padesáti atletů ze sedmnácti oddílů se nymburská výprava rozhodně neztratila. Z třiceti osmi startů atleti SKP vytěžili deset medailí…

Nejúspěšnější nymburskou závodnicí se stala Kristýna Prokešová, která s převahou zvítězila v běhu na 100 metrů překážek v čase 15,30. Ještě lepšího času (15,20) však dosáhla již v rozběhu a vytvořila nový oddílový rekord. Stříbrnou medaili pak přidala v běhu na 150 metrů (20,08) a čtvrtým místem v hodu oštěpem (31,78 m – oddílový rekord) jen potvrdila dobrou formu před nadcházejícím Mistrovstvím republiky ve vícebojích, které se koná příští týden. Skok vysoký byl doménou Žofie Rožánkové. Ta si zlepšila svůj osobní i oddílový rekord na 164 cm, po zásluze zvítězila, a v radostném opojení ještě přidala zcela nečekané třetí místo v běhu na 100 metrů překážek. Vítězství v běhu na 200 metrů překážek se zase stalo kořistí Emy Škochové, která časem 30,75 také překonala svůj vlastní oddílový rekord. Překážkové běhy se tak ukázaly jako doména nymburských závodnic. Na stometrové trati se do osmičlenného finále probojovaly hned čtyři (!!!) atletky SKP a vybojovaly zlatou a bronzovou medaili. Na dvojnásobné trati je pak o podobný výsledek připravil nešťastný pád, do té doby na třetím místě běžící Lii Heryánové, takže na ně zbyla „pouze“ zlatá medaile Emy Škochové… Poslední „dívčí“ medaili vybojovalo kvarteto ve složení Havlátová-Harlasová-Mašková-Škochová, které s časem 32,36 skončilo třetí ve štafetovém běhu na 4x60 metrů.

Mezi chlapci si nejlépe vedl Jakub Červinka. I když mu tentokrát úplně nevyšla jeho „tradiční“ disciplína, skok daleký, doběhl druhý ve finále běhu na 60 metrů (7,59). V běhu na 150 metrů pak časem 17,81 zlepšil svůj osobní rekord a obsadil třetí místo. Ale asi největší pochvalu z kategorie žáků zaslouží Jakub Šantavý, který si nejdříve výrazně vylepšil svůj osobní rekord v běhu na 100 metrů překážek (15,88) a potom ve vražedném vedru výrazně zlepšil i své maximum v běhu na 1500 metrů a s časem 4:39,75 vybojoval druhé místo.  Poslední nymburskou medaili získal ve skoku o tyči Vojtěch Honzíček, který s novým osobním rekordem 260 cm obsadil třetí příčku. 

Na závěr lze konstatovat, že vystoupení nymburských atletů bylo úspěšné – zisk deseti medailí, tři tituly Přeborníka kraje, čtyři překonané oddílové rekordy, spousta osobáků. Ale nejdůležitější je kvalita výkonů, protože minimálně čtveřice závodníků si téměř jistě zajistila účast na MČR jednotlivců, které se uskuteční v září v Jablonci nad Nisou.

 

https://petrmulle.rajce.idnes.cz/KP_zactva_-_Kolin_2018/

 



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace