Přebor Středočeského kraje ve vícebojích

15. 05. 2018 | Atletika
O víkendu 12. - 13. května proběhl na kolínském stadiónu Mirka Tučka KP ve vícebojích pro všechny kategorie od mladších žáků a žákyň po dospělé složky. Nymburská atletika vyslala dvanáct reprezentantů v kategoriích mladšího žactva a starších žákyň.

 

Mladší žáky čekal opravdový pětiboj (60m překážek, hod kriketovým míčkem, běh na 60m, skok daleký a běh na 800m). Starší žákyně už sedmiboj (100m překážek, skok vysoký, vrh koulí, běh na 150m, skok daleký, hod oštěpem a běh na 800m), rozložený do obou dnů. Jelikož v Kolíně zároveň pořádal své mistrovství ve vícebojích Plzeňský kraj, bylo na stadiónu opravdu plno. V kategoriích mladšího žactva závodilo přes 140 atletů a v kategorii starších žákyň přes třicet závodnic.

Nymburští reprezentanti si vůbec nevedli špatně. Nenajdeme asi žádného atleta, který by si nevylepšil osobní rekord alespoň v jedné disciplíně. Nejlépe si vedla Kačka Vydrová, která vybojovala bronzovou medaili. U Kačky se máme ještě na co těšit, protože bude v kategorii mladších žákyň startovat ještě příští rok.

Velmi podobného výsledku dosáhl Ondra Šmíd, který až do závěrečné disciplíny bojoval o bronzovou medaili, ale nakonec velmi těsně obsadil krásné čtvrté místo. I Ondra bude startovat v mladších žácích ještě příští rok, takže jeho výsledek je skvělým příslibem.

Ani ostatní závodníci neudělali nymburskému oddílu ostudu, dále startovali Dan Marák (17. místo), Matěj Boček (23. místo) a Míra Popr (37. místo). Z dívek to byly Terka Vyleťalová (7. místo), Adéla Fryčová (24. místo), Simona Hlaváčková (47. místo) a Lenka Černá (67. místo). I Lenka sbírala cenné zkušenosti, které může v příštím roce zúročit.

Starší žákyně čekal dvoudenní program. Sobotní rozpálený den čekaly naše atletky čtyři disciplíny, nedělní větrný den potom zbylé tři. Po prvním dni mohly být všechny tři nymburské závodnice spokojeny, padlo celkem 8 osobních rekordů a nymburské trio se usadilo na předních příčkách, Kristýna Prokešová nocovala na prvním místě, Žofka Rožánková na třetím místě a Ema Škochová na pátém místě. Bohužel, druhý den nymburským atletkám moc nesedl, Kristýna se nepoprala s oštěpem, Žofi a Ema s dálkou a do závěrečné osmistovky dívky nenastupovaly s dostatečně bojovnou náladou, čehož využily soupeřky.

Kristýna nakonec v krajském přeboru obsadila druhou příčku, Žofi nepopulární čtvrtou a Ema šestou pozici. Pro Emu s Žofi celkové bodové hodnocení znamená nové vícebojařské rekordy, Kristýna zaostala za svým rekordem z minulého týdne o 120 bodů. Doufejme, že do MČR ve vícebojích, které se bude konat v Kolíně 1. – 3. června ještě doladí formu a bude se prát o co nejlepší umístění. Budeme držet palce.

Všem závodníkům patří poděkování za skvělou reprezentaci oddílu a ohromná gratulace k dosaženým výkonům.

Foto na:

https://petrmulle.rajce.idnes.cz/KP_viceboje_Kolin_2018_-_foto_Jiri_Kottas/

 

Výsledky:

 

http://online.atletika.cz/vysledky/34463





SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace