Naši odchovanci v dobré společnosti ...

16. 10. 2017 | Atletika
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců včetně olympijských vítězů a nejrůznějších šampionů.

 Důvod byl nasnadě. Ministr obrany Martin Stropnický ocenil nejlepší armádní sportovce a trenéry za umístění na světových soutěžích v průběhu letní sezony 2017.

V ní příslušníci Dukly skutečně zazářili. Na světových soutěžích vybojovali celkem 86 medailí, z nichž bylo 37 zlatých, 24 stříbrných a 25 bronzových. „To jsou čísla, která imponují. Za každým takovým sportovním úspěchem ve světové konkurenci je však neskutečná dřina a pevná vůle,“ připomněl v projevu ministr Martin Stropnický.

„Za vynikající výsledky chci proto poděkovat jak aktivním sportovcům, tak těm, kteří jim v úloze trenérů, vedoucích trenérů a dalších nezbytných spolupracovníků vytvářeli potřebné a spolehlivé zázemí,“ dodal ministr.

Slavnostního setkání s nejvyšším představitelem sportovního armádního resortu, hosty náčelníkem Generálního štábu generálem Josefem Bečvářem, náměstkem ministra Tomášem Kuchtou a dalšími se například zúčastnili a děkovný list například úspěšní atleti kapitánka Barbora Špotáková, Jakub Vadlejch, Petr Frydrych, Zuzana Hejnová, kanoisté praporčík Martin Fuksa, Daniel Havel, nadporučík Jan Štěrba, Tereza Fišerová, parašutisté nadrotmistr Miloslav Kříž a Jiří Gečnuk, cyklisté Jaroslav Kulhavý a Barbora Průdková.

Oceněni byli i sportovci, kteří letos ukončili kariéru – moderní pětibojař nadporučík David Svoboda a paralympijský cyklista Jiří Ježek. Z osobních trenérů jmenujeme oštěpařské kouče majora Jana Železného a Rudolfa Černého, Petra Fuksu, který připravuje svého syna kanoistu Martina Fuksu, nebo Milana Dolečka, trenéra veslařského mistra světa Ondřeje Synka. Z vedoucích trenérů armádních sportovních oddílů byli oceněni například Jiří Šimice, kapitán Libor Capalini, Svatopluk Buchta, kapitán Jaroslav Volf, Jiří Šafanda, major Jan Kinkor či Viktor Zapletal.

Na závěr za všechny sportovce a trenéry poděkoval za podporu a vytvořené kvalitní podmínky a sportovní zázemí kanoista nadporučík Jan Štěrba a dodal: „Jsme hrdi za to, že jsme součástí Armády České republiky a můžeme tak reprezentovat její dobré jméno na sportovním poli a mezinárodních šampionátech.

 

https://www.facebook.com/AscDukla/photos/a.1453366188086350.1073742274.357451897677790/1453378131418489/?type=3&theater



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace