O nejlepšího atleta Nymburka

03. 10. 2017 | Atletika
Přes chladné a deštivé počasí se na start letošních závodů O nejlepšího atleta Nymburka, které proběhly na tartanovém oválu Sportovního centra v neděli 24. září, postavila devadesátka závodníků a závodnic ze třinácti oddílů.

Na rozdíl od předchozích ročníků, kdy závody měly formu víceboje, byl letošní ročník pro žákovské kategorie připraven jako soutěž v jednotlivých disciplínách, takže každý závodník si mohl libovolně vybrat.  Síly přišli změřit závodníci z blízkého i širokého okolí, takže se bylo rozhodně na co dívat.

 

Chladné počasí velkým atletickým výkonům příliš nepřálo, což se projevilo hned v úvodním běhu na 60 metrů, ale na průběh dalších disciplín již takový vliv nemělo. V letošním roce byl pro kategorie mladšího žactva poprvé oficiálně zařazen, pro mnohé závodníky atraktivní, hod oštěpem (Pozn.: 500 g pro žáky a 400 g pro žákyně). A právě v této disciplíně probíhaly velké souboje o oddílový rekord SKP.  Ale tam domácím zavodnicím svým vítězstvím vypálila rybník Anna Radikovská z Kolína výkonem 31,78 metru. Ve skoku dalekém nejhodnotnějšího výkonu dosáhla mladší žákyně Kristýna Prokešová výkonem 490 cm a starší žákyně Míša Harlasová výkonem 488 cm. Oproti dívkám nymburští chlapci ve skoku dalekém překvapivě drtivě prohráli.  Nejméně obsazenou disciplínou byl skok vysoký, kde nejhodnotnější výkon dosáhl mladší žák Jakub Šantavý výkonem 150 cm a Žofie Rožánková výkonem 145 cm. Závěrečné běhy na 800 metrů byly plné dramatických soubojů a osobních rekordů, ale nejvýše je třeba vyzdvihnout výborný čas 2:20,9 mladšího žáka Pavla Beneše z Neratovic.

 

Pro nejmladší přípravky ročníků 2010 a 2011 pořadatelé připravili závody na 60 metrů, ve skoku dalekém a hodu medicinbalem. Na závěr byli nemladší atleti rozřazeni do pětičlenných družstev a užili si závod v člunkovém běhu spojeném se stavbou věže z kostek, kde museli prokázat nejen rychlost, ale i stavitelské umění, protože se hodnotila výška postavené věže.

 

Petr Müller



SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace