Kolizím se nevyhnuli, přesto vydřeli bronzové medaile

08. 09. 2017 | Atletika
Z dnešního tisku
Nymburk – Českou štafetu na čtyřikrát čtyři sta metrů dovedli k bronzu. Parádní úspěch. Nymburáci Vít Müller a Lukáš Hodboď podali na Světové univerziádě parádní výkony.
 
BRONZOVÍ HOŠI. Atleti Lukáš Hodboď (vlevo) a Vít Müller z Nymburka vybojovali v barvách české reprezentace na Světové univerziádě třetí místo ve štafetě na 4 x 400 metrů.Foto: Archiv sportovců
Na Univerziádě jste ve štafetě skončili na třetím místě. Jak jste vnímal celý závod?
Müller: Pro mě to bylo veliké překvapení, když jsem sledoval kluky, jak běží na medailových pozicích. Mně už pak nezbývalo nic jiného, než v tomto duchu pokračovat a udržet pozici štafety.
Hodboď: Na závod jsem se strašně těšil. Startovní pole bylo velice vyrovnané, až do posledního úseku běželi všechny štafety pohromadě. Vyjma Dominikánské republiky, která běžela suverénně od prvního úseku a vyhnula se tak potyčkám na předávkách. 
 
Právě na předávkách docházelo ke kolizím. Vy jste se jim vyhnul?
Müller: Nikoliv. Já byl na třetí předávce součástí nedorozumění ze strany rozhodčích, a tudíž mám také podíl na kolizi se závodníky.
Hodboď: Ba naopak rozhodčí si popletli dresy a prohodili nás se Švýcary. Ve vyrovnaném finiši na druhém úseku jsem se při předávce křížil právě se švýcarským běžcem a předávku neustál. Ostatní štafety pak už jen padaly přese mně.
A co váš individuální závod, jak jste spokojený s ním?
Müller: Pomýšlel jsem i na vyšší umístění, třeba i ve finále. Umístil jsem se stejným pořadím, kolikátý jsem byl osobním rekordem před startem, takže nemůžu být nespokojen.
Hodboď: Na podzim jsem změnil trenéra a disciplínu, což se ukázalo jako dobrá volba. Na začátku sezony mě ani nenapadlo, že bych mohl vyhovět nominačním kriteriím. Se závodem jsem spokojený, i když se nevyvíjel úplně podle mých představ. Z rozběhu jsem se kvalifikoval až časem. Semifinálový běh jsem rozběhl dobře a držel se vpředu. V závěrečném okruhu mě bohužel zavřeli a ztratil jsem dobrou pozici na finiš. 
 
Jak jste si celou Univerziádu užil? Jaká byla z vašeho pohledu?
Müller: Já jsem byl na takovéto akci úplně prvně a moc se mi to líbilo. Rád jsem viděl i ostatní sporty v akci než jen atletiku.
Hodboď: Byl to neskutečný zážitek. Taiwanci jsou strašně milí a přátelští a připravili to opravdu skvěle. Mají ke sportu blízko. Na finálové dny byly vyprodané stadiony s bouřlivou atmosférou.
 
Co vás čeká v nejbližší době?
Müller: Regenerace a odpočinek od uplynulé sezony. 
Hodboď: O víkendu půjdu poslední závod Mistrovství České republiky družstev mužů a žen v Plzni. Pak si chviličku odpočinu a začátkem října zahájíme přípravu na další sezonu soustředěním na Šumavě.


SKP Nymburk
Boleslavská 1831, 288 02 Nymburk

M: +420 606 567 240
E: skp.nbk@tiscali.cz
Ochrana osobních údajů

Copyright © 2024 by SKP Nymburk | realizace Regional | Administrace